Vil ikke ha flere nybygg tett på elva

HØVLERIET: Miljøpartiet ved Vibeke Julsrud peker på både parkering, byggestil og det at elvebredden er i ferd med å bli bygget inn.

HØVLERIET: Miljøpartiet ved Vibeke Julsrud peker på både parkering, byggestil og det at elvebredden er i ferd med å bli bygget inn. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Miljøpartiet De Grønnes Vibeke Julsrud vil at nybyggene på Høvleriet trekkes lenger vekk fra vannkanten. Hun vil ha åpne rom og siktlinjer til Tista og fjorden.

DEL

Området er ferdig regulert til handels- og næringsvirksomhet.

Stor debatt

Haldenserne er opptatte av hvordan det skal se ut på Høvleriet. Debattene går, og de skjøt fart da foreløpige tegninger ble vist for det nye bygget til Spenst.

Utvalgsleder Anne-Kari Holm i hovedutvalget for plan og miljø legger føringer for hvordan nybygget bør se ut, nemlig være i stil med eksisterende bygninger i området.

Stå i stil

Vibeke Julsrud i miljøpartiet er helt på linje med utvalgsleder Anne-Kari Holm i hovedutvalg for plan og miljø om at nye bygg på Høvleriet, som det kommende Spenst-huset, må stå i stil til nærliggende bygg.

Les også: Legger føringer for nybygget på Høvleriet

Les også: - Betongkapitalismen råder i Halden

Opptatt av høyde

Når det gjelder Spenst-huset sier hun:

- Det må stå i stil til nærliggende bygg. På andre siden veien er det murbygg, og nybygget må ikke være høyere enn de bygg som er der i dag.

Les også: Stort løft for Spenst

Bygger inn elva

- I debatten påpeker flere at elvefronten bygges inn?

Til det svarer miljøpartiets Julsrud:

- De nye byggene som har blitt bygget i det siste, stenger for utsikt til elv og fjord, og med en liten bryggepromenade på utsiden.

- Byggene bør trekkes lenger vekk fra vannkanten slik at det blir et større område på utsiden som gir plass til en elvepromenade, med beplantning. Det bør også lages åpne rom og siktlinjer slik at det ikke bare blir en vegg av bygninger mot elva.

Parkeringsmuligheter

Hun er også opptatt av den økende trafikken i området. Et område som er Haldens nye handelssentrum.

Les også: Behov for parkering

Vibeke Julsrud peker på parkeringsmulighetene.

- Vi bør se på nye løsninger med parkering, eventuelt i to plan, sier hun.

Les også: Expert flytter hit de også

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.