– Det er veldig hyggelig at vi som russ kan gjøre noe for andre, sier russepresident Celine Gøperød til Halden Arbeiderblad.

Normalt går russen i Halden på denne tiden av året rundt i byen med bøsser for å samle inn penger til Kreftforeningen. I år er ikke det gjennomførbart på grunn av pandemien.

Tirsdag skal Gøperød derfor sammen med Andreas Christoffer Folmer og Dennis Karlsen, i stedet lede en direktesending fra klokken 17 fram til klokken 21 på kvelden.

Sendingen kan du følge direkte ved å klikke deg inn på Halden Arbeiderblads nettsider tirsdag ettermiddag.

I løpet av de fire timene vil russen intervjue noen gjester og samtidig løse morsomme utfordringer når de når konkrete mål for innsamlede beløp.

– Det blir litt som den årlige P3-aksjonen, forklarer Gøperød.

Det kan være at noen mister håret, eller at rektor ved Halden videregående skole må gå ned gågata i Halden med ski på bena. Men det kommer an på haldensernes giverglede.

– Sist russen gikk med bøsser, ble det samlet inn 115.000 kroner. Det kan bli vanskelig å nå det samme beløpet i år digitalt. Men vi håper å få inn en brukbar sum, sier Gøperød.

Hvis du ønsker å støtte Krafttak mot kreft, så trenger du ikke vente til direktesendingen starter.

Du kan enten vippse din støtte nå til nummeret 421104 eller du kan gi et beløp direkte via kreftforeningens innsamlingssider her.

Det er elever ved Musikk, dans og drama og IT og Medieproduksjon som har ansvaret for teknikk og produksjon av TV-sendingen fra klokken 17 til 21 tirsdag kveld.

Krafttak mot kreft går i år til forskning på kreftformer som få overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende. Mer informasjon om årets tema kan du se i videoen under fra Kreftforeningen: