En kjent haldenser, Øystein Ingebrigtsen, har sovnet inn. Øystein ble født i Troms i 1942, og han rakk fylle 80 år i mars. Han giftet seg i 1964 med Ragnhild og flyttet til Halden og bosatte seg i Knardal i 1968. Ragnhild har vært en viktig støtte spiller for Øystein i alle livets faser.

Jeg ble kjent med Øystein i 1972, som far til min klassekamerat Berit og sønnen Sverre. Han var veldig hyggelig, viste stor gjestfrihet og hadde alltid uansett det gode glimtet i øyet. Berit, Sverre og jeg var på en legendarisk Bruce Springsteen konsert i Drammen i 1981. Og noen måneder etterpå blir Sverre akutt syk og døde – han ble bare 15 år gammel. Dette var en stor sorg for familien og savnet bar Øystein med seg helt til det siste. Det var meget viktig for Øystein å bli begravet ved siden av Sverre, og det ønsket er fullført.

Han var meget aktiv og hadde en enorm arbeidskapasitet. Han pusset opp utallige steder til de sto klare til å ta imot gjester, og han hadde alltid nye prosjekter på gang.

Han markerte seg raskt innen hotell – og restaurantbransjen. I Halden drev han: Festningskroa, Viking, Halden Inn, Palisaden og Joy. I tillegg drev han opp gjennom årene også hoteller på Raufoss, Lillehammer (her drev han også en restaurant) og Saltfjellet. Han etablerte og drev også fiskerestauranten Sydvesten i Oslo, der jeg hadde gleden av å nyte gode nordnorske råvarer ved flere anledninger. Han skapte enormt mange arbeidsplasser og hyggelige steder som mange haldensere har mange gode minner fra.

Ingebrigtsen vil, sammen med Knudsen og Albrigtsen, alltid være en legende i Haldens restaurant/utelivsbransje og husket for å ha brakt mange gode nordnorske tradisjoner til Halden. Øystein elsket Nord-Norge og spesielt fisketurene på havet, fjellturene og livet på hytta på Dyrøya. Der hadde han sine røtter og der koblet han ut all business og stress. Dessverre ble han siste del av livet plaget av sykdom, men han mistet aldri det gode glimtet i øyet

Jeg er glad og ydmyk til å ha kjent Øystein i nesten 50 år. Hvil i fred.

Espen Flyvholm