Til minne om Heidi Bärnholth

Heidi Iren Bärnholth

Heidi Iren Bärnholth Foto:

Av
DEL

NEKROLOG Så har det ufattelige skjedd, Heidi Bärnholth har gått ut av tiden bare 61 år gammel. Vakre, livlige Heidi som tenkte de dype tankene, aldri overfladisk eller lettvint. Heidi som stilte store krav til seg selv og innfridde alle.

Heidi var min venn, men framfor alt var hun dyrenes venn. De fleste av oss kan synes en liten hund eller katt er søt. Men Heidi sto for noe mye mere. Hun forsto og delte smertene som dyrene har i det industrielle landbruket. Dyrene som ingen tenker på, kyllingene i fabrikkene, grisene i trange binger, kuene som blir fratatt kalvene for at menneskene skal ha melk. Hun gjorde det til sin livsoppgave å lære mest mulig om hvordan disse dyrene har det, alltid seriøst og faktabasert slik at hun kunne fortelle om det. Og selvfølgelig var hun vegetarianer.

Som leder for Dyrebeskyttelsen Halden bygget hun opp hjelpesenter for hjemløse dyr. Hun så hvert dyr individuelt, gjorde ingen forskjell på en skjære med en brukket ving eller en mishandlet katt. Hun så de som led og ville hjelpe.

Sammen med sine medarbeidere fant Heidi nye hjem til mange dyr. Dyrene ble tett fulgt opp så at man kunne forsikre seg om at de hadde det bra i sine nye hjem. Hvis det ikke var tilfelle, ble de hentet tilbake til hjelpesentret.

Veterinærer og representanter for dyrehelsemyndighetene samarbeidet med og respekterte Heidi for hennes engasjement og kunnskaper.

Nå har du fløyet din vei Heidi, men du har etterlatt dype spor i menneskenes hjerter og på vegne av alle dyrene du har hjulpet, takker jeg deg i dag. Jeg vil savne deg.

Blommenholm 18.05.2020 Tatiana Kapstø

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken