Bibbi Nilsen, døpt Birgitt etter sin mormor Birgitte, var min eneste søster og «reserve-mamma» for meg. Bibbi døde 24. august nær 86 år, etter lengre tids sykdom.

Bibbi hadde fylt 8 år 6. oktober 1943, da den lille familien på tre flyttet til Brødløs. Jeg selv ble født i november 1944. Morfar Fromholt Wilfred Lindberg var utdannet pølsemaker og hadde forretning i det området som nå kalles «Kåre Andersen-bygget». Han bodde i Adelgaten med sine tre barn. Ellen, vår mor var eldst, så kom Marie og Birger. Moren døde da vår mamma, Ellen, var 5 år, Marie 3 og Birger nyfødt. I Adelgata vokste disse tre opp med sin Guvernante, «tante Jossa» som de kalte henne. De tre husker knapt sin mor, fortalte mamma oss. Vår morfar Fromholt Wilfred kjøpte Solbakken på Flatland på Gimle som «sommerbolig». Det var flere leiligheter i det store huset som lå der, ca. 100 meter nord for Skomagerslottet. Det ble revet for noen år siden og tomta ble til en rekke leiligheter. Der flyttet også både vår mor Ellen og Marie inn med sine familier etter hvert som de ble gift, og Bibbi vokste opp på «Solbakken» på Gimle.

I 1943, Bibbi var 8 år gammel, (midt under krigen), da kjøpte «mamma» Lervik’s Kolonial på Brødløs, som ble Brødløs Kolonial. Det var nok med «lån» fra morfar. Vår mamma ble gift med Rolf Eilif Olsen, som var utdannet både baker og konditor, det er egentlig to fag, noe han fortsatte med hele livet. Han døde bare 69 år gammel. Han elsket sitt arbeide, og selv om han begynte for seg selv på Brødløs etter hvert, så fortsatte han med sitt medlemskaps i fagforeningen, helt til sin død.

Bibbi flyttet til Brødløs i 1943. Da var hun 8 år og fullførte sin «folkeskole» på Os pikeskole. Den gangen var det «Gutteskolen», nå Biblioteket. «Pikeskolen» lå på Os. I 1944 ble jeg født, og etter hvert fikk jeg automatisk kallenavnet Lille-Rolf, da også faren min hette Rolf.

Bibbi har vært verdens beste og snilleste «reservemor». Mamma var alene i butikken hver dag. Åpnet kl. 08.30 og var aldri ferdig før kl. 17.00. Aldri fri, men like blid.

Vi bodde i leilighet i 2. etasje over forretningen. Utedo i flere år. Hadde ikke pappa hatt lønn som ansatt baker og konditor i Halden, så hadde ikke butikken overlevd, er jeg sikker på i ettertid. Det var ikke mange som bodde på Brødløs, da jeg vokste opp. Bibbi var den som tok seg av meg hver dag. Maken til snill søster finnes det ikke mange av. Jeg var utrolig heldig, men veldig bortskjemt etter hvert selvfølgelig. Det er det bare å innrømme. Mamma hadde jo heller ikke opplevd noen mor. Hun begynte i kjøtt-forretningen til sin far, bare 14 år gammel, så det var arbeidet i forretning som var «livet» for henne. Hun elsket å prate med folk og høre hvor de kom fra o.s.v. Bibbi og jeg lærte oss tidlig at det var hardt arbeide som måtte til for å få seg noe i livet. Så fant Bibbi sin Henry (Nilsen), en ekte Halden-gutt, vokste opp på banken. Stupte fra 12 meteren på Sauøya. Jobbet på Halden Aluminiums fabrikk til den ble lagt ned. Begynte så på Kaken, i dag Norske Skog, og jobbet der helt til han ble pensjonist. Henry og hans svoger Rolf Friberg som var utdannet murer, murte hele huset selv, på halve tomta på Brødløs, som de fikk av våre foreldre. De var lykkelige og fikk hele 4 barn sammen.

Jeg har så mye å takke min søster Bibbi for, at jeg bare kunne fortsette å fortsette. Jeg ble jo voksen etter hvert, jeg også, og forstod hvor snill hun har vært mot meg, våre foreldre, sin Henry, sine 4 barn, barnebarn og oldebarn. Etter som årene har gått, så har jeg heldigvis fått gitt noe tilbake, for den kjærligheten hun har gitt meg.

Hvil i fred kjære Bibbi.

I dyp takknemlighet: Rolf Wilfred Olsen