Jeg vet mange er spente og usikre på hva som vil skje med Os skole fremover. Det er jeg også. Noe vet vi, og noe bare tror vi. La meg derfor prøve å forklare. Vi har bestemt at det skal bygges ny skole, og ny idrettshall, på Os. Vi har også bestemt at byggingen skal starte denne høsten. Mens kommunen bygger skole og idrettshall på Os, må elevene flytte til Folkvang. Det er fordi det ikke vil være mulig å ha vanlig skole på Os, samtidig som man bygger ny skole og idrettshall.

Kommunen jobber nå med planene for hvordan skolen og idrettshallen skal se ut. Når kommunen jobber med dette, lager de først et forslag. Dette forslaget har vært sendt ut slik at alle som vil har kunnet skrive til kommunen og fortelle om hva de synes om forslaget.

Det er mange som har skrevet til kommunen. Mange har kommet med forslag til hvordan skolen og idrettshallen kan bli enda bedre. Kommunen jobber nå med forslagene for å se hvordan planene kan forandres slik at skolen blir enda bedre for alle som skal bruke den.

Noen tror at fordi det er kommet så mange forslag og innspill, må kommunen utsette byggingen. Det tror ikke jeg.

Alle politikerne i Halden er enig om at det må gjøres noe med skolen på Os. Skolen er sliten. Luften inne i klasserommene er dårlig. Alt for mange barn synes det er ekkelt å gå på do der. Slik som skolen er i dag er det heller ikke mulig for barn som sitter i rullestol å gå på Os. Slik skal det ikke være. En skole skal være åpen for alle, og man skal ikke få vondt i hodet av å sitte inne i klasserommet.

Men du som går på Os, vet at det er mange ting ved skolen som må fikses. Det er vi som er politikere helt enig med deg i. I dag vet jeg ikke hvordan den nye skolen og den nye idrettshallen kommer til å se ut, og jeg vet heller ikke hvilke lekeapparater eller hvor mange ballbinger som kommer til å være ute på skolen – men jeg vet at den nye skolen kommer til å bli kjempefin.

I kommunen er det mange som nå jobber med å lage en skole som skal være så bra som det er mulig å få det til. Etter sommerferien får vi som er politikere et nytt forslag til hvordan detkan gjøres. Det gleder jeg meg til. Jeg tror dette blir den fineste skolen og den finesteidrettshallen i hele Østfold.

Det er allerede bestemt at det skal komme en ny skole på Os. Det er også bestemt at det skal bygges en ny idrettshall på Os. Og det er bestemt at byggingen skal starte denne høsten. Det som gjenstår, er å bli enig om hvordan vi skal gjøre det – og hvordan skolen skal se ut.

Jeg vet at folkene i kommunen bruker sommeren til å lage et nytt forslag til hvordan vi skal få dette til. Jeg er sikker på at når vi som er politikere får se dette forslaget etter sommerferien, så kommer vi til å bli imponert av den jobben kommunen har gjort – slik at byggingen av skole og idrettshall kan starte denne høsten slik det allerede er bestemt.