I anledning pridemåneden ønsker jeg å si noen ord til dere som ikke klarer å tolerere at noen mennesker har en annen legning enn dere selv. Hver gang det er en markering av noe så trivielt som at folk skal få leve livet sitt med hvem de selv ønsker, skrikes det fra mange selvopphøyde "dommere" som tydeligvis mener det er deres rett å bestemme hvem andre skal leve dele livet med. Det er dere jeg sikter til i dette stykket.

Å kunne sitte på deres høye hest og dømme andre, og forsøke å bestemme hva de kan og ikke kan gjøre, gir dere tydeligvis en slags tilfredstillelse og sannsynligvis en følelse av å være overlegen. Dere er jo tilsynelatende vanlige folk, som alle andre, men av en eller annen grunn har dere opphøyd dere selv til å ha makt og rett til å bestemme hvem andre mennesker skal være glad i, bo sammen med, gifte seg med, eller ha sex med for den sakens skyld. Jeg skulle veldig gjerne likt å vite hva som gir dere rett til å bestemme over andre på den måten, og hvorfor dere i det hele tatt bryr dere med andres kjærlighetsliv.

Hvem folk velger å vise sin kjærlighet til må da være revnende likegyldig for de fleste andre, og om det ikke er det, så har dere da for svingende ingenting med det å gjøre. Så da er det vel egentlig bare å klappe igjen nebbet å passe deres egne saker.

Hvis dere absolutt må bruke tida og kreftene deres på å legge dere opp i andres liv syns jeg dere skal engasjere dere i jobben mot tvangsekteskap hvor 9 år gamle jenter blir giftet bort til 40 år gamle menn, istedenfor å lage kvalme for folk som helt frivillig går inn i en relasjon med et annet menneske, og sannsynligvis bare ønsker å leve i fred og få lov å dele livet med den de selv ønsker.

At vi i det hele tatt må ha denne diskusjonen i 2021 er egentlig bare flaut. Og, vær så snill, ikke trekk fram flere tusen år gamle bøker for å rettferdiggjøre en ekskluderende, trakasserende og dømmende adferd. I denne sammenheng er disse bøkene utdatert og ikke særlig relevante. Vi kan ikke la noe som ble skrevet for 2000 år siden styre hvordan dagens samfunn skal fungere.

Avslutningsvis har jeg bare en ting å si til dere: pass deres egne saker, hvem folk deler livet sitt med har dere faen ikke noe med!! Takk for meg!