Derfor krever de at denne saken kommer til politisk behandling i førstkommende formannskapsmøte.

Tilbød seg å betale

Opposisjonspolitikerne Fritjof Dahlen (SV) og Arbeiderpartiets Per-Kristian Dahl, Mona Bråthen, Svein Olaussen, John Østensvig og Ellen Simensen har sendt kravet til ordfører Thor Edquist.

Denne saken har tidligere vært behandlet som en referatsak i hovedutvalg for næring og eiendom. Den ble ikke løftet fram som en politisk sak da.

Turnforeningen tilbyr seg å betale på grunn av kommunens dårlige råd. Det finnes ikke penger til dette i kommunens vedlikeholdsbudsjett.

Feil å melke idrettslagene

Halden idrettsråd synes blant annet det er feil at kommunen skal «melke» et idrettslag på denne måten.

I formannskapet i februar varslet Svein Olaussen (Ap) at opposisjonen vil ha saken til politisk behandling. Det er det kravet om formannskapsbehandlingen handler om.

Per-Kristian Dahl mener at ordføreren må sette saken på sakslista nå.

– En kommunal oppgave

Han er klar på at opposisjonen har funnet kommunale penger til gymsalsgulvet i jentesalen.

– Pengene skal vi finne et eller annet sted. Om vi så skal ta dem over formannskapets konto. Nå håper jeg alle politikerne kan stemme for dette, så vi får et enstemmig vedtak.

Han fortsetter: – Vi synes det er urimelig at turnforeningen skal betale for vedlikehold av en kommunal gymsal, særlig når andre nyter godt av overføringer fra kommunen. Gymsalen på Rødsberg er en kommunal oppgave, sier Per-Kristian Dahl.

Kommer til uka

Ordfører Thor Edquist sier til Halden Arbeiderblad at han setter sak opp på sakslista til neste møte. Det vil si torsdag 11. juni.

– Da blir den satt opp uten sakspapirer. Jeg setter opp saken, og så får flertallet i formannskapet avgjøre saken, sier Thor Edquist.