Gå til sidens hovedinnhold

- Benken er veldig flott og spesiell

Artikkelen er over 6 år gammel

Det var mange som hadde møtt opp for å få med seg avdukingen av jubileumsbenken.

Kaldt i går

Både store og små var spente på å se hvordan gaven fra Sparebankstiftelsen ville ta seg ut på Langbrygga.

Før Kjell Hagen tok til ordet spilte Idd Skolemusikkorps opp med nydelig og stemningsfylt musikk.

– Under feiringen i går var det litt for kaldt, men vi fikk heldigvis varme og fint vær i dag som vi skal overrekke vår gave til byen, sier styreleder i Sparebankstiftelsen Kjell Hagen da det var på tide å avduke jubileumsbenken lørdag formiddag.

En vakker silhuett

Både store og små var spente på å se hvordan gaven fra Sparebankstiftelsen ville ta seg ut på Langbrygga.

– Det å kunne se Iddefjorden og den vakre silhuetten av festningen fra benken samtidig var ideen. Derfor synes vi plasseringen her var flott, forteller Kjell Hagen til folkemengden som venter spent.

Flytt hjem Monolitten

Thor Edquist forteller at det på hans fars side har vært mange steinhoggere opp igjennom historien. Det er grunnen til at han interesserer seg spesielt for steinhoggerhistorien i Halden.

– Vi haldensere må ikke la denne delen av lokalhistorien gå i glemmeboka, sier Edquist. 

– Jeg synes at Monolitten burde flyttes hjem igjen, fortsetter han lystig.

Jubileumsbenken er en gave fra Sparebankstiftelsen og Halden Sparebank. Tegneren av den nye benken, som faktisk er hogget i iddefjordgranitt, er Nina Ebeltoft Nordbø.

Veldig flott

– Det er en storslått gave, og det er viktig at den var i granitt fra Iddefjorden. Jeg mener at selve granitten ble tatt ut av Erik Johansen, og Johansens Monumenthuggeri i Skjeberg har hogget den ut, sier ordfører Thor Edquist.

– Jeg har kun sett tegningen av benken tidligere, og jeg har ikke sett den avduket før nå. Konturen av festningen på benken gjør også benken veldig flott og spesiell, fortsetter Edquist.

Kommentarer til denne saken