- Ordføreren stikker hodet i sanden

"HODET I SANDEN": Holt mener ordfører Tor Edquist stikker hodet i sanden i denne saken.

"HODET I SANDEN": Holt mener ordfører Tor Edquist stikker hodet i sanden i denne saken. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerÅ gå på Erlandsen forstår haldenserne hva betyr, det innebærer noe mer enn bare å ha vært på McDonald's, selv om de har gratis kaffe fram til klokka 14.

Erlandsens Conditori med sin beliggenhet midt i Storgata er en kjent merkevare, representerer historie og kafé kultur fra fordums dager. Der gikk de fine fruer som stemte Høire.

Tidene har forandret seg, varehandelen har flyttet til Høvleriet, men andre typer tjenesteytere flytter inn i Storgata: reisebyrå, revisjonsfirma, tesalong.

Greit å kunne gå et kvartal og kunne by sine kunder på kaffe og Sarah Bernard i historiske gemakker i Norges eldste konditori.

Det har blitt nye drivere av Erlandsen, ungdom som har tatt over fra de gamle eiere og ønsker å skape sin egen arbeidsplass.

De har riktignok et handikapp, men det kan løses med en brukerstyrt assistent, en ordning hyllet av Stortinget og penger bevilget.

At saken behandles av sosialsjefen er sikkert formelt riktig, men dette dreier seg minimalt om sosialpolitikk.

Les også: - Jeg begriper ikke hva de driver med i kommunen

Les også: "Uansett hvor mye du prøver, får du meg ikke til å kommentere dette" Uansett hvor mye du prøver, får du meg ikke til å kommentere dette"

Dette er Næringspolitikk, Sentrumsutvikling og Bevaring av det kulturhistoriske Halden som alle hyller i festtaler.

Det er dessuten viktig med virksomheter som Erlandsen, for å skape nytt liv på Nordsiden. Et området hvor innbyggertallet vil øke hvis Sentrumsplanen følges.

Høyre hyller det private initiativ og gründer virksomhet og har lenge argumentert for å ansette en næringssjef (som vil koste et par millioner med lønn, kontor og driftsutgifter i året).

Les også: Lottomillionær: - Dette er bare tragisk

Les også: Stortingspolitiker: - Gjør om vedtaket, Halden

Men når det kommer til praktisk næringspolitikk, da stikker ordføreren hodet langt ned i sanden sammen med en taus hovedutvalgsleder fra KrF og intet skjer!

Har kvinnene i Høyre sluttet å gå på Erlandsen, mon tro?

At saken behandles av sosialsjefen er sikkert formelt riktig, men dette dreier seg minimalt om sosialpolitikk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags