Gå til sidens hovedinnhold

Edquist stiller til gjenvalg

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag kveld offentliggjorde Halden Høyre at Thor Edquist stiller til gjenvalg og blir deres ordførerkandidat ved kommunevalget i 2019.

Det var en fornøyd nominasjonskomité, som allerede nå kunne presentere sin ordførerkandidat ved neste valg.

– Vi har en intern prosess i disse dager og har fått noen veldig viktige svar. Vi har besatt den øverste plassen på lista og er veldig fornøyd med det svaret Thor har gitt, som gjør at han er vår ordførerkandidat også ved neste valg, smiler leder av nominasjonskomiteen, Eirik Milde.

Leder for Halden Høyre, Elin Lexander, understreker at det er enstemmig styre og valgkomité i Høyre som stiller seg bak Thor Edquist som ordførerkandidat, for det som eventuelt vil bli hans tredje periode som ordfører.

Les også

Edquist vet ikke om han fortsetter

 

Både Lexander og Milde sier at de synes Edquist har gjort en meget god jobb som odfører og at det aldri var noen tvil om at han skulle være deres ordførerkandidat også ved neste valg, så lenge han ville det selv.

Gulrot å få styre en normal kommune

– Det er hyggelig å bli spurt og vite at noen vil at man skal fortsette, sier Edquist selv.

Til HA før jul sa han at han var i tenkeboksen og hintet om at han kanskje ville gi seg etter kommende periode, men fristelsen til å fortsette ble for stor.

– Jeg må innrømme at det er en stor gulrot å få oppleve en periode hvor vi kan styre Halden som en normal kommune og ikke bare si nei til alt på grunn av dårlig økonomi, kommenterer ordføreren.

Med det mener han selvsagt at han, dersom han og Høyre vinner valget, for første gang får styre kommunen uten at den står på Robek-lista.

I Høyre både håper og tror de på en ny periode med Edquist som ordfører.

– Man kan aldri være sikker på å vinne et valg, men er det noen som har fortjent det er det vi, smiler han, og viser til det han omtaler som den største snuoperasjonen i Kommune-Norge gjennom historien.

Fortsatt stø kurs

Men budskapet hans fram mot valget i 2019 er lett gjenkjennelig. Ved forrige valg var budskapet stø kurs.

– Nå er budskapet fortsatt stø kurs og så skal det bli deilig å få senket eiendomsskatten igjen. Det løftet står fast, sier Edquist.

Milde sier at det å ha avklart ordførerkandidaten så tidlig gjør jobben til nominasjonskomiteen enklere. Høyres liste til kommunevalget skal ikke være klar før i oktober, men den viktigste plassen er nå besatt.

– Det er også mange andre som sitter i dagens kommunestyre som sier at de har lyst å fortsette, men vi ønsker å gå bredt ut og vil gjerne ha med nye mennesker som kan stille seg bak Høyres program, sier Milde.

– Vi vil gjerne ha med flere unge folk i politikken, legger Edquist til.

– Det tar vi i nominasjonskomiteen på alvor. Vi opplever stor interesse og kommer til å få et luksusproblem. Det blir ikke noe problem å fylle lysta vår med folk. Utfordringen kommer til å bli og plukke ut de beste folkene, hevder Milde.

Kommentarer til denne saken