Gå til sidens hovedinnhold

Katten kom hjem etter 10 år!

Artikkelen er over 6 år gammel

Katten er øremerket – det er ingen tvil om at det er «Petter VI» som har kommet hjem.

Familien Unneberg i Berg har hatt sju forskjellige katter – og alle har hett «Petter».

For 10 år siden forsvant «Petter VI» – nummer seks altså – og etter et par års tid hadde familien gitt opp håpet om å finne ham.

Riktignok så Renate Storvoll Unneberg en katt rundt husveggene for åtte år siden som kunne ligne på «Petter VI», men katten ville ikke komme da hun ropte på ham.

Fikk telefon...

Siden har Renate og familien skaffet seg en ny katt – «Petter VII» – som også er rød i pelsen.
Mandag 22. desember ble hun oppringt av Dyreklinikken i Halden:

«Er det lenge siden du så katten din?» Spurte de.

«Jeg ga den mat i morges», svarte jeg.
«Vel, vi har en katt her som er merket «Petter VI», fortalte klinikken.

«Hva? Men den forsvant jo for 10 år siden!»

Skal beholde den

Renate dro sporenstreks til Dyreklinikken og hentet katten – som er tilbake i rommet den forlot som ung hannkatt for 10 år siden. Her får den stell og mat – og snart skal den også bli klippet og stelt litt. Katten bærer preg av at den har bodd ute en stund, sel v om noen har forbarmet seg over den og matet den jevnlig siden april. Hva den har drevet med før det, er det ingen som vet.

– Skal dere beholde katten?

– Ja, har vi først gått til anskaffelse av katt, skal vi ta vare på den. At han har vært borte i 10 år gjør ingen forskjell. Vi får se om den finner seg til rette. Foreløpig ser han ut til å ha det veldig bra. «Petter VI» maler som en katt, kan du si, smiler Renate Storvoll Unneberg.

De fant katten

Dyrevennene Vibeke og Thomas Havenstrøm driver fotostudio i Borgergata på Sydsiden i Halden. De bor i etasjen over studioet, og siden i april har katten holdt til i bakgården deres: – Katten så shabby ut. Den var svært tynn og pjuskete og måtte ha vann og mat, forteller Thomas Havenstrøm.

Begge er glad i katter – de har to innekatter selv.

– Vi døpte katten «Morris», og den ble på en måte vår tredje katt, forteller Vibeke Havenstrøm. Hun forteller at dyrekjære haldensere delte bildet av katten hele 215 ganger på Facebook – uten at den rette eieren fant fram til katten.

Lite visste jo Havenstrøm at katten hadde vært savnet i hele 10 år ...

Stor overraskelse

Thomas forteller at de så at katten var merket, men likevel klarte de ikke å få sjekket opp dette før nå rett før jul.

– Vi fikk ikke lov til å løfte katten i det hele tatt – den var svært sky, forklarer Thomas Havenstrøm
Men etter hvert fikk katten tillit til de to, og mandag – nesten trekvart år etter at den først dukket opp i bakgården – lot endelig katten Thomas få løfte den opp.

– Jeg fikk satt den i et bur og tatt den med til Dyreklinikken. De fant eierne, som kom med en gang. Det var en stor overraskelse at det har gått hele 10 år! Forteller Thomas Havenstrøm som synes det er koselig at eierne er glade i dyr og at de vil ta vare på katten igjen. Selv om de har en katt og to hunder fra før.

Vibeke og Thomas Havenstrøm mener at flere bør vise medmenneskelighet overfor dyrene. Det skal så lite til – en sekk med kattemat gjør en stor forskjell.

Kommentarer til denne saken