I en pressemelding skriver Halden kommune at det nå er sterkt anbefalt av myndighetene at alle elever og ansatte i barneskoler, ungdomsskoler og i videregående skole tester seg med en hurtigtest før oppstart etter juleferien.

Hjemmetesting

– Testingen skal skje hjemme, og helst samme morgen som elever og ansatte skal på skolen 3. januar, men senest innen 24 timer før en møter opp. Den sammen anbefalingen gjelder for ansatte i barnehager, skrives det.

Halden kommune legger til rette for at alle som trenger det kan hente tester på skolen sin denne uken. Har du hurtigtest liggende hjemme kan du bruke den.

For å få hurtigtesten møter du opp på skolen slik det er beskrevet under. Har du spørsmål kan du sjekke skolens nettside eller ta kontakt med skolen.

Grunnen til at massetesting anbefales er fordi det ikke ønskes en stor oppblomstring av smitten, nå når mange skal samles igjen i barnehager og skoler. Det kan også kjennes tryggere å møte opp på skolen når det gjennomføres utstrakt testing like før en treffes igjen.

Hurtigtesten henter du på skolen

Hurtigtestene deles ut fra skolene, onsdag 29. desember og torsdag 30. desember. Håndteringen og utdelingen av testene gjennomføres av de ansatte på skolen.

For en effektiv gjennomføring uten lange køer skal foreldre og foresatte hente på følgende måte:

På barneskoler henter foreldre og foresatte for 1. - 4. trinn: onsdag 29.12. 5. - 7. trinn: torsdag 30.12

Prestebakke skole har utdeling av tester torsdag 30. 12 kl. 09.30 - 12.00

På ungdomsskoler henter foreldre og foresatte til 8. trinn og 9A og B på onsdag 29. 12. Resterende klasser på torsdag 30.12.

Rødsberg ungdomsskole deler ut: onsdag kl. 12 - 15 for 8 trinn, onsdag kl.15 - 17 for 9. trinn, torsdag kl. 12-14 for 10. trinn. Åpningstid for utdelingen er fra kl. 09.30 til 15.00 om ikke annet er spesifisert.

Alle som skal hente hurtigtester må bruke munnbind.

Videregående skole

Elever og ansatte som har hurtigtest tar den samme morgen som de møter på skolen etter juleferien. De som ikke har test liggende får utdelt ved første fysiske oppmøte på skolen.

Ansatte

Ansatte får info fra sin skole om når tester kan hentes.