Gå til sidens hovedinnhold

Tenk om det går...

FRITT ORD

Et barnehagebygg er ikke som andre bygg. For barna spiller det ikke så stor rolle hvordan bygget ser ut, eller hvilke fasiliteter bygget tilbyr. Barna bruker det de har til rådighet på måter som vi voksne aldri hadde tenkt at gikk an å gjøre. Barna er ikke så interessert i hvordan rommene er bygd opp, eller hvor moderne det er. Og hvorfor er det nettopp det vi skal sette fokuset på, når vi på en annen side jobber for at de skal være glad for at vi er så heldige å ha tak over hodet? For det er det ikke alle som har.

Jeg har snakket med noen barn som har planlagt fremtiden sin i nettopp denne barnehagen. I følge dem så skal de bo her når de blir store, for de syns barnehagen er så fin. Planen inneholder blant annet hvor senga skal stå, hvor sofaen og TV’en skal stå, og at de har flere rom slik at de som kommer på besøk kan sove der. For barna er ikke dette bare en bygning, det er barnehagen deres!

Det er ikke selve bygningen og hvordan den er konstruert som er relevant, men det er hva som skjer inne i denne bygningen.

Hadde det vært opp til barna, hadde vi hatt en barnehage som strakk seg helt opp til månen og lenger hvis vi hadde fått til det. For barna er det det å ha en barnehage å komme til, en barnehage hvor de blir møtt av gode venner og av trygge voksne. Et sted hvor de kan leke, lære, utvikle seg, prøve og feile, utforske, undre seg, stille spørsmål, sitte på et fang å ta en pust i bakken, ha gode samtaler og ikke minst et sted der de voksne jobber for nettopp dem og det enkelte barns behov! Inne i den bygningen finnes det en personalgruppe med store hjerter, med masse kompetanse, med en genuin interesse for jobben og som hver dag strekker seg det lille ekstra for å gi barna det de har behov for!

Dette forslaget er lagt frem for å kunne spare 1,6 millioner kroner. Men denne innsparingen vil koste barna noe som er mer verdt enn penger.

Det koster barna blant annet:

• Sin barnehage! (for dem finnes det ingen andre barnehager) • Sin trygge hverdag!

• Sine venner! (vi vet jo ikke om de kommer sammen igjen i en annen barnehage)

• Sine trygge voksne! (heller her vet vi ikke om vi møtes «på den andre siden»)

• For noen vil det også koste dem deres drømmer om fremtiden.

Så er konsekvensene barna får ved å få barnehagen sin stengt, verdt 1,6 millioner kroner?

Jeg slår et slag for at Karrestad barnehage må bestå, og som vi sier når ting virker litt håpløst: «Tenk om det går!»

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.