Gå til sidens hovedinnhold

Her er det viktig å passe på mobilen

Artikkelen er over 3 år gammel

Ikke alle mobiltabber dekkes av forsikringen.

(Siste)

Det er skikkelig vinter over store deler av landet, og mange benytter helgene til å kjøre på ski. Dessverre er det mange som mister mobilen mens de er i skiheisen eller alpinbakken.

Det er lov å være uheldig mens du snapper, men ikke alle mobiltabber dekkes av forsikringen.

– Hvis du mister mobilen mens du er i skiheisen og ikke finner den igjen, dekkes ikke det av forsikringen. Det sier Roy Vetaas, reiseekspert hos Tryg Forsikring.

Hvert år erstattes tusenvis av mobiltelefoner som er blitt borte eller skadet. En reiseforsikring og innboforsikring dekker mye, men ikke at du mister eller glemmer ting.

Men dersom andre ødelegger eller stjeler tingene dine, blir saken en annen.

– Dersom du blir frastjålet mobilen i skianlegget, eller andre er skyld i at den blir skadet, kan en god reiseforsikring hjelpe deg. I tillegg kan en innboforsikring med ekstradekning hjelpe deg om du mister eller skader mobilen etter en uventet hendelse i skibakken, sier Vetaas.

Han legger til at det sjelden lønner seg å lyve om årsaken til at mobilen har blitt borte.

– Å lyve på forsikringen er veldig alvorlig. Blir du avslørt i svindel risikerer du å bli anmeldt, droppet som kunde og ikke få tilbake penger i det hele tatt. Vi har gode rutiner for å avdekke forsøk på svindel, forsikrer Vetaas. (ANB)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.