Eirik fikk kreft som 6-åring

IVRIGE SUPPORTERE: Denne gjengen var på plass for å ønske Team Rynkeby god tur. Eirik Woldheim Hansen (11) (t.v.) har selv hatt kreft . Her står han sammen med Andreas Woldheim Hansen (8) og Rasmus Hansen (8).

IVRIGE SUPPORTERE: Denne gjengen var på plass for å ønske Team Rynkeby god tur. Eirik Woldheim Hansen (11) (t.v.) har selv hatt kreft . Her står han sammen med Andreas Woldheim Hansen (8) og Rasmus Hansen (8).

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå takker han for støtten...

DEL

Eirik Woldheim Hansen (11)  fikk lymfekreft da han var bare seks år gammel, derfor var han på plass for å se syklistene i team Rynkeby legge ut på sin ferd mot Paris torsdag.

«Kampen mot kreften var ikke gøy. Dere gjør en kjempejobb for oss som har kjempet og de som fortsatt kjemper» sto det på plakaten hans.

Samler inn millionbeløp

Team Rynkeby har spredd seg over hele Norden og i dag setter tre norske sykkellag kursen mot Paris. Underveis møter de tilsvarende lag fra både Sverige og Danmark.

Hovedmålet er å samle inn penger til Barnekreftforeningen.

I fjor samlet vi inn over én million kroner. I år var målet 2,5 millioner kroner. Det har vi nådd allerede før start i dag, sier initiativtaker og haldenser Lars Espen Hansen like før syklistene starter turen på den første etappen fra Jensen og Scheele til Oslo, hvor de møter resten av lagene.

Feiret på skolen

– Jeg synes det de gjør er veldig hyggelig, sier Eirik.

11-åringen forteller at han ble endelig friskmeldt ved juletider i 2014.

– Det var en deilig beskjed å få. Da hadde vi til og med fest med pizza på skolen, forteller han.

Gleder seg

– Vi støtter gjerne Team Rynkeby. Det de bidrar med er helt utrolig og betyr mye, sier mamma Anette Woldheim Hansen som er foreldrekontakt i Barnekreftforeningen.

Flere av syklistene på laget er haldensere og det var tilskuere med norske flagg, helikopter og kanonskudd da starten på den lange turen gikk i går.

– Nå bare gleder jeg meg, sier Morten Pedersen før han ruller av gårde.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags