Gå til sidens hovedinnhold

En ny dimensjon på Taube

Årets utgave av Taube på Fredriksten begeistret stort

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter fem vellykkede år med Taube, var det smart av Frank Skovrand og Dag Brandth å få med seg Sanne Kvitnes på årets forestilling.

Sanne Kvitnes røper at hun aldri har hørt noe særlig på Taube tidligere og at dette var første gang hun tolket Taube.

Det gjorde hun med glans under premieren i Nedre magasin på festningen onsdag kveld.

Taube i Vika og Taube på Fredriksten har vokst seg til å bli en skikkelig forsommertradisjon. Og man skal ikke klusse for mye med tradisjoner.

Men faktum er at Sanne Kvitnes tilførte akkurat den fornyelsen Taube-forestillingen trengte, uten at man gikk på akkord med konseptet.

Perfekt harmoni

20 år gamle Sanne utfylte de to noe eldre herremennene på en strålende måte. Hver for seg tre ulike stemmer. Men sammen ble det perfekt harmoni. Det var rett og slett vakkert.

– Denne konserten er liksom hjertebarnet vårt og vi har de siste årene snakket om at vi måtte bringe inn en kvinne, sånn at vi også kunne få med noen av de sangene, vi følte at vi ikke kunne synge selv, og det satt fra første øvelse kommenterer Dag Brandth fornøyd.

Til tross for at de for første gang tok med en annen vokalist på scenen vek de likevel ikke vekk fra konseptet.

– Det kan vi ikke. Vi ønsker jo bare å formidle historiene bak låtene og historiene i tekstene, sier Skovrand.

Spennende og lærerikt

Sanne Kvitnes var i likhet med de to gutta godt fornøyd etter konserten, men hvordan var det for en 20-åring å sette seg inn i Taubes univers?

 

– Åh. Jeg tror det har vært alt. Spennende. Lærerikt. Og ikke minst veldig gøy. Taube var helt nytt for meg. Jeg har ikke blitt eksponert for han i barndommen. Men kommer absolutt til å fortsette og lytte til Taube, smiler hun.

Hun legger ikke skjul på at hun har blitt svært glad i Taubes tekster på kort tid.

Konserten var spekket med høydepunkter fra rolige, vakre og sarte «Nocturne» og den noe såre «Brevet från Lillan» til gladsanger som «Flickan i Havanna» og «Fritiof i Arkadien». Etter konserten føler man rett og slett at sommeren har kommet. Og det er fortsatt ikke for sent å få meg seg årets Taube-forestilling. Den spilles både fredag og lørdag, samt onsdag, fredag og lørdag neste uke.

Disse sangene får du høre

Innbjudan til Bohuslän, Nudistpolka, Frtiof och Carmencita, Nocturne, Den gyldne freden, Sjösala vår, Frtiof i Arkadien,Invitation til Guatemala, Så skimrande var aldrig havet, Serenaden i prästgatan, Sjösala vals, Pierina, Dansen på Sunnanö, Den sköna Helen, Linnea, Kosterflickorna, Ingrid Dardell, Flickan i Havanna, Så länge skutan kan gå og Änglamark,

Kommentarer til denne saken