Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er som tvillinger

Artikkelen er over 6 år gammel

Nå har håndballvenninnene skaffet seg et symbol på evig vennskap.

– Jeg har en tvillingbror, og har nå fått aksept på «søknaden» til min bror og min mor om å kalle Malene for vår trilling. Det sier vel alt om hvor mye hun betyr for meg, sier Melanie Felber.

– Vi er så like

24-åringen, med dansk-sveitsisk statsborgerskap, kom til Halden for å spille håndball. Det gjør hun med bravur. Men viktigere enn idretten er vennskap, og hos Malene Staal har hun funnet seg en venninne.

– For alltid! smiler hun.

Jentene smiler, trekker bena opp under seg i sofaen hjemme hos Melanie i Busterudgata.

– Vi er så like. Har mange av de samme interessene, er de to eneste på laget født i 1991 og er like små av vekst. Eller, jeg er én centimeter høyere da, smiler Malene, og får kjapt svar:

– Nei, det er du ikke. Kanskje en halv centimeter, ler Melanie.

Negler, rødvin og gutter

Hverdagen består stort sett av trening, trening, trening og litt jobb. Derfor er det viktig for jentene å koble av i blant.

– Vi bor jo stort sett i treningstøy, og da føles det godt å være litt feminine. Vi fikser negler, pynter oss litt og tar et glass rødvin. Da koser vi oss, ler de.

En gigantisk poster på stueveggen, av en mannlig modell, avslører enda en interesse.

– Jeg ser det som min oppgave å finne en kjæreste til Melanie. Det er nøkkelen til å få henne til å bli boende i Halden i flere år, vet du, smiler Malene.

Et symbol på evig vennskap

– Foreløpig er det ingen mann i sikte, altså. Det er ikke så lett å møte noen heller, for vi er jo stort sett bare inne i haller.

Melanie kryper litt småflau sammen i sofaen, og vrir effektivt samtalen bort fra emnet.

Venninnene ler, og viser i stedet fram sine nye tatoveringer. En diamant på høyre håndledd.

– Et symbol. En tatovering er permanent, det samme er vårt vennskap, forteller jentene.

Nå skal alt avgjøres

Denne uka blir det neppe tid til verken negler, rødvin eller mannejakt. For nå skal alt avgjøres. HK Halden kjemper for å unngå nedrykk til 1. divisjon.

– Det er deilig at vi har alt i egne hender. Egentlig er det sprøtt å tenke på at vi både kan rykke ned – og gå til sluttspill.

– Berger dere plassen?

– Ja! Vi spiller med en helt annen trygghet, og skal slå Tertnes på onsdag, sier jentene.

Kommentarer til denne saken