Gå til sidens hovedinnhold

Christer er en ettertraktet fyr

Artikkelen er over 5 år gammel

Det kan bli kamp om Christer Stenstrøm når det inviteres til tangokurs på Knivsø.

– Vi trenger sårt flere mannfolk. Det blir ikke det samme å danse tango med en dame, sier initiativtakerne Hilde Rustad og Mona Baekken.

De har snakket om og hatt lyst til å lære seg tango i mange år. Under Dansens dag 30. april fikk de endelig sjansen, og de ble bitt av basillen.

Det samme ble Christer Stenstrøm.

Tok tangoen til Norge

Derfor arrangerer de tangokurs i egen regi, og instruktør er argentineren Ramón Gimenez, en anerkjent danser og instruktør.

– Det er nesten helt ufattelig at han kommer til Halden for å lære bort til oss. Men han likte ideen om å starte opp et miljø for tango, salsa og dans generelt i Halden. Det er i tråd med hvordan han selv har jobbet i Norge, sier Baekken.

På hjemmesiden til Oslo Tango Club, som Gimenez startet, står det: "Han har mye av æren for at det danses argentinsk tango i Norge i dag. For vel 25 år siden introduserte han dansen til Norge. Ramón og hans kone Nili Deloya har reist landet rundt og delt tangoens hemmeligeter med nordmenn fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord".

– Kurset inneholder også foredrag om tango, så man får mye for pengene, sier Rustad.

Kan du stå, kan du danse

– Ramón er en morsom instruktør, sier Anne Kloster Bjørke.

Hun selv var instruktør på kurset under Dansens dag og er involvert i det nye prosjektet til Rustad og Baekken.

– Han er veldig dyktig, og hans konklusjon er klar: Kan man stå på bena, så kan man danse. Kurset vårt er for alle, sier hun videre.

Dansekurset går av stabelen 27. og 28. mai på Knivsø hovedgård.

– Vi skal bruke den store salen til dansing, og så har vi lyst til å invitere kursdeltakerne til en sosial samling på lørdag kveld. Det er et ledd i arbeidet med å skape et miljø for danseglade haldensere så de slipper å fra ut av byen, sier Baekken.

– Dansens Rolls Royce

Firkløveret har fått god respons på kurset, men håper det melder seg på enda flere. Og de er særlig interessert i å få med mannfolka.

– Tango er en sensuell og spennende dans. Vi arrangerer et nybegynnerkurs, og det er en ypperlig måte å finne ut om man liker tango eller ikke, reklamerer Rustad.

– Jeg kaller tango for dansens Rolls Royce. Den kan være alt fra enkel til komplisert. Det bestemmer danserne, sier Bjørge.

– Jeg var ikke interessert i dans i det hele tatt før. Nå drømmer jeg om tango, og når jeg går på do, så øver jeg meg på noen trinn på veien, innrømmer Stenstrøm.

Kommentarer til denne saken