Fotokonkurransen blir arrangert av HA i samarbeid med Berg Sparebank. Den lokale banken er med for andre året på rad, og markedssjef Anette Henning sier at et typisk vinnerbilde ikke kan være planlagt eller oppstilt.

– Vinneren fanger ofte opp et øyeblikk som oppstår der og da. Man må ikke være for streng mot seg selv. Vi ser ikke etter perfekte bilder med den rette lyssetting. Det er motivet som er viktigst, sier hun, som ikke var i tvil at de også vil være med i år.

– Fotosommer har en lang tradisjon i Halden, og det er ikke noe vi kunne si nei når vi blir spurt om å være med.

Annerledes sommer

HA-redaktør Hans-Petter Kjøge tror at situasjonen rundt koronaviruset kan påvirke bidragene til Fotosommer2020.

– Jeg forventer at det blir mer familiebilder enn tidligere år. Flere kommer nok til å tilbringe sommeren hjemme, og det kommer nok til å prege bidragene. Vi håper selvfølgelig at flest mulig har mobilen og kameraet klare til å knipse noen blinkskudd i løpet av sommeren, sier Kjøge, mens Anette Henning nikker enig.

– Jeg tro nok ikke at vi vil se så mange bilder fra en strand i Syden. Ettersom mange skal være hjemme i sommer kan det jo tenkes at vi gjennom konkurransen kan oppdage nye steder i Halden, sier hun.


Vinn 10.000 kroner

Vinneren av Fotosommer 2020 vil få en reisesjekk på hele 10.000 kroner, og selve overrekkelse av hovedpremien er noe som Henning og Kjøge ser fram til hvert år.

– Det har blitt tradisjon at vi overrasker den som går seirende ut av konkurranse. Vi allierer oss med noen kjente av vinneren, og overrasker når han eller henne minst venter det. I fjor sto vi ute på et jordet og ventet på vinneren som var ute og gikk tur, sier Henning og Kjøge.

I tillegg til hovedpremien på 10.000 kroner vil det også bli kåret ukevinnere. Vinnerne og andre utvalgte bidrag vil publiseres i HA både digitalt og på papir.

– Ukevinnerne vil få en bag, en drikkeflaske og en paraply i tilfelle vi får dårlig vær i sommer. Nå oppfordrer vi flest mulig til å ha kameraet og mobilen klar når det rette motivet skulle dukke opp, avslutter Hans-Petter Kjøge.

Slik deltar du på Fotosommer2020:

  1. Last opp bildet ditt på Instagram med #hafotosommer eller send bildet på e-post til fotosommer@ha-halden.no.
  2. Skriv inn en bildetekst med fullt navn på alle som er på bildet og på fotografen.

Reglene for Fotosommer2020:

  • Kravet er at bildet skal være tatt våren eller sommeren 2020 og ha med ferie å gjøre. Vi er på jakt etter bilder i albumklassen, men IKKE gamle bilder som hentes fram fra album.
  • Vi tar nå kun imot digitale bilder!
  • De som sender inn bilder til årets Fotosommer gir oss samtidig lov til å publisere bildene. Med rundt tusen bilder kan ikke alle bildene presenteres i HA. Men alle innsendte bilder er med i konkurransen.
  • Bare bilder som ikke tidligere har deltatt i konkurranser kan sendes inn.
  • Unntak: Ingen ansatte i HA og Berg Sparebank med nærmeste familie, samt personer med foto som yrke, kan delta.
  • Kun de med fullt navn er med i konkurransen.