Gå til sidens hovedinnhold

Ta et valg - bruk stemmeretten din!

FRITT ORD

Det er tre uker til Stortingsvalget og du har mulighet til å være med å bestemme. Du kan forhåndsstemme i lokalene til NAV eller du kan stemme i valglokalet som står på valgkortet ditt søndag 12 og mandag 13.september.

Det å bruke stemmeretten er utrolig viktig, og en fantastisk rettighet vi har. For det handler om å kunne påvirke din hverdag og din fremtid. Det handler om å kunne være med å bestemme hvilket Norge du vil leve i.

Jeg står på liste for Rødt fordi jeg vil være med å styrke og forsvare den offentlige velferden og bekjempe de økende sosiale og økonomiske forskjellene!

Økte forskjeller og privatisering truer alt arbeiderbevegelsen har bygget opp i Norge – trygghet, velferd og et sterkt felleskap.

Rødt er et helhetlig politisk alternativ, med løsninger for et stort spekter av politiske saker.

Forrige helg presenterte Østfoldavisene et partibarometer der Rødt får 6 % og fosser framover. Det betyr at absolutt hver eneste stemme teller. Og det kan ikke bety annet enn at fler og fler vil være med i kampen mot forskjells- Norge. Og at folk er lei dagens blå regjering.

Våre 5 hovedsaker:

Kampen mot forskjells- Norge- Etter at Rødt valgte Forskjells-Norge som sin hovedsak, sier stadig flere partier det samme som Rødt har sagt lenge: At forskjellene må bli mindre. Rødts prosjekt framover handler om å sørge for at mindre forskjeller ikke bare er noe alle prater om, men at det blir en reell forandring.

Arbeidsliv- Rødt kjemper for trygghet og rettigheter for vanlige lønnsarbeidere.

Rettferdig miljøpolitikk- Rødt jobber for at naturens tålegrenser skal sette rammene, ikke kortsiktig profitt.

Profittfri Velferd- Rødt vil sette en stopper for at skattepenger som er satt av til velferd skaper milliardformuer hos noen få private eiere – velferdsprofitørene. Pengene skal gå til å ta vare på barna og pleie de syke.

EØS, frihandel og selvråderett- EØS-avtalen er udemokratisk. Gjennom EØS har EU-reglene fått forrang over norsk lov. På den måten har EØS-avtalen blitt en tvangstrøye som tvinger Norge til å innføre privatisering og høyrepolitikk. Folkestyret og stemmeretten undergraves når makt flyttes fra folkevalgte organer og over til EU. Norge må selv få bestemme over arbeidslivet, jernbanen og kraftpolitikken, uten at EU prøver å stoppe oss

Samfunn som er bygget på samarbeid og likeverd er mer rettferdige enn samfunn basert på kapitalistisk konkurranse. I tillegg har de en sunnere og mer stabil økonomi. Derfor går vi til valg på å styrke fellesskapet. Det er i fellesskap med andre vi mennesker utvikler oss og det er i samarbeid med andre vi kan skape et bedre samfunn.

Vi vil ikke ha et samfunn som sorterer folk etter lommebok, postnummer eller hvor de kommer fra.

Tidligere har mange tenkt at det ikke er noen vits i å stemme Rødt ved stortingsvalg fordi det er å kaste bort stemmen sin. Det er det på ingen måte i år. Har du ikke bestemt deg enda og lurer på Rødts politikk så er det bare å ta kontakt. Jeg håper selvsagt du er enig i vår politikk og vil stemme Rødt, men det aller aller viktigste er at du faktisk stemmer. Godt valg!

Kommentarer til denne saken