– Ta ansvar, ikke skyld på andre!

INLEGG: Innlegget er skrevet av Alf Ulven. Arkiv.

INLEGG: Innlegget er skrevet av Alf Ulven. Arkiv. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.At Senterparti-ordføreren i Aremark er i gang med valgkampen 2021 blir åpenbart da vi leser hans innlegg «Statsbudsjettet en katastrofe for Aremark».

I stedet for å ta ansvar, vise lederskap og sette tæring etter næring, er hans strategi tydeligvis å skylde på andre for sin egen mangel på økonomistyring.

Ordføreren og rådmannen vil ha mer penger fra staten.

Alle vil ha mer penger.

Men alle må være klar over at kommuner med vekst i innbyggertall får mer penger mens kommuner som får færre innbyggere får mindre.

Slik må det vel nesten være?

Slik er inntektssystemet for kommunesektoren skrudd sammen, vedtatt av Stortinget.

Det ville vært åpenbart urimelig om det var motsatt. Aremark kommune er dessverre en kommune uten vekst. Dette har vært kjent ganske lenge og burde ikke være noen overraskelse hverken for ordfører eller rådmann.

Det er til og med innarbeidet i økonomiplanen at Aremark Kommune vil få trangere økonomi fremover som forutsetning for økonomiplanen fremover. Den har de begge lest og vedtatt.

I både næringslivet og i den enkelte familie må vi hele tiden tilpasse utgiftene til det som er av disponible inntekter.

I Aremark kommune har dessverre flertallspartiene med Senterpartiet i spissen brukt penger man ikke har. Aremark kommune hadde et reelt driftsunderskudd i 2019 og flertallet har valgt stort sett samme fart i 2020.

Ved siste rapportering styrer vi mot et underskudd på over 4 millioner.

Da har vi tapt all egenkapital i Aremark kommune og vi styrer mot den såkalte Robeklista – som i praksis innebærer å bli satt under statlig administrasjon.

Nå må dere (SP og Krf) ta ansvar og vise at dere er styringsdyktige.

I første året dere styrer har dere valgt en økonomi som Rådmannen prognostiserer skal gå med 4 millioner i underskudd i 2020, dere har solgt leiligheter for billig og for dette arbeidet gir dere politikerne omtrent 2 millioner i lønn.

Ikke veldig imponerende og et trist eksempel på handlingslammelse og ansvarsfraskrivelse.

Staten kommer ikke til å redde dere ut av denne misèren – uansett om regjeringen ledes av Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.