– Nyheten er nok vesentlig større internasjonalt enn i Norge. Mange internasjonale sykkelnettsteder har omtalt nyheten med STORE bokstaver. Bla så har verdens største sykkelnettsted cyclingnews.com en bra artikkel i dag, sier Roy Moberg til HA.

«Sykkelverden har ventet»

Han er rittdirektør for Ladies Tour of Norway, som blir en del av Battle of North fra 2021. Her er planen at det skal gjennomføres ti etapper, fordelt på tre i Danmark, tre i Sverige og de fire siste i Norge.

– Det er skikkelig kult at en nyhet fra Halden er «headlines» ikke bare i hele Norden, men også i USA, Australia, Nederland, Belgia, Italia og Frankrike. Vi har nok truffet perfekt med timingen. Sykkelverden har ventet på en skikkelig Grand Tour for kvinner, nå får vi den på en spektakulær måte, sier Moberg.

Battle of North blir et unikt skandinavisk samarbeid bygd på to eksisterende World Tour-ritt som allerede er populære og anerkjente. 10 etapper som omfatter tre land – og det hele avsluttes i Halden!

Stjerner forlenger karrieren

– Ellers er det morsomt at både Marianne Vos, Annemiek van Vleuten og Emilia Fahlin alle nå offentlig sier at de må forlenge karrieren sin så de får med seg Battle of North i 2021. Vi har skapt noen forventninger denne uka, så nå må vi jobbe knallhardt for å levere et topp produkt, sier han.

 

Moberg har, siden nyheten blitt sluppet mandag kveld, vært en travel mann.

– Jeg har fått mange særdeles hyggelige og entusiastiske hilsninger fra både sportsdirektører, mediehus og profesjonelle ryttere i dag fra alle verdens hjørner. Jeg har vært direkte på TV2 og den amerikanske Tv kanalen CBS. Alle Nordens tv-kanaler, med unntak av NRK, er på. Vi gleder oss veldig til å utvikle konseptet videre, sier han.