Gå til sidens hovedinnhold

Sykkelforbundet slår tilbake: – Vi har ikke brutt noen avtale

Artikkelen er over 2 år gammel

Jan-Oddvar Sørnes, president i Norges Cykleforbund, er skuffet over uttalelsene fra LToN-sjef Roy Moberg.

– Det er beklagelig at dette diskuteres i mediene. Jeg forstår ikke hvorfor Roy Moberg har behov for å ta denne oppvasken offentlig, og vi kjenner oss heller ikke igjen i virkeligheten han tegner og beskrivelsene han gir.

«Ikke brutt noen avtale»

Det sa Jan-Oddvar Sørnes til HA sent fredag kveld. Han mener at deler av kritikken fra Moberg er feil, unyansert og urettferdig. Som for eksempel påstanden om at NCF og herrerittene framforhandlet en egen medieavtale – uten Ladies Tour of Norway.

– Det stemmer ikke. Vi hadde en avtale med alle rittene om at vi skulle stå sammen, men NCF var aldri en del av forhandlingene om tv-rettigheter etter et innledende møte med NRK der alle aktørene deltok.  Etter dette sto rittene selv for dialogen med medieaktørene, og det var herrerittene Tour of Norway og Hammer som fikk best napp hos TV2.

Sørnes mener derfor at Moberg tar feil når han hevder at NCF brøt en avtale.

– Ja, det blir helt feil å hevde. Snarere tvert imot har vi jobbet for å tilrettelegge for alle rittene. I tillegg åpnet vi opp og tilbød Ladies Tour forhandlingsrettighetene til sitt eget ritt da Moberg & co. ikke fikk i land noen avtale med TV2, sier Sørnes.

– Feil å skyte på NCF

Etter hva HA erfarer skal Ladies Tour 2019 vises på NRK, ikke TV2.

Les også

Ladies Tour får fire millioner i statsstøtte: – Avgjørende for vår framtid!

 

Sykkelpresidenten sier at NCF føler seg angrepet av Moberg.

– Jeg kan forstå hans frustrasjon over riksmedienes vinkling inn mot herrerittene, men det blir helt feil å skyte mot NCF i denne sammenhengen. Vi jobber for norsk syklings beste, og har ikke hatt noe å gjøre med forhandlingene om tv-rettigheter.

Sørnes tar selvkritikk på at prosessen med å lande medierettigheter kom i gang sent fra NCFs side, og skjønner at rittene ble utålmodige.

Kommer til Halden

Sørnes forteller at Mobergs uttalelser i HA har skapt bølger og reaksjoner i Sykkel-Norge, men gjentar at han synes det er beklagelig at diskusjonen tas gjennom mediene.

– Jeg er full av beundring for jobben som Roy Moberg har gjort for å skape Ladies Tour of Norway. At vi har et World Tour-ritt på norsk jord er fantastisk. Jeg er skuffet over noen av hans uttalelser i denne saken, men gleder meg til å komme til Halden, treffe Roy og fronte Ladies Tour under lanseringsfesten neste mandag (13/5), sier han.

Ladies Tour of Norway 2019, med base i Halden, arrangeres 22. - 25. august.

Kommentarer til denne saken