Wisløff er ny styreleder i Sykehuset Østfold

NY STYRELEDER: Nils Fredrik Wisløff trer inn i rollen som styreleder umiddelbart, skriver Sykehuset Østfold HF i en pressemelding.

NY STYRELEDER: Nils Fredrik Wisløff trer inn i rollen som styreleder umiddelbart, skriver Sykehuset Østfold HF i en pressemelding. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nils Fredrik Wisløff er oppnevnt som ny styreleder i Sykehuset Østfold HF.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Wisløff begynner som styreleder umiddelbart. Han erstatter siviløkonom Marianne Nordby Fålun, som valgte å gå av som følge av at hun har fått en ny jobb i Nav, som hun mener ville gjort henne inhabil. Hun har vært styreleder i ni måneder.

Dermed får sykehuset både ny styreleder og direktør innen kort tid. 15. februar begynner den nye administrerende direktøren, Hege Gjessing (46). Hun tar over etter tidligere direktør Just Ebbesen, som valgte å trekke seg i april 2018 grunnet kritikk og mistillit fra ansatte.

Irene Dahl Andersen fungerer som administrerende direktør i mellomtiden.

Helseleder

Den nye styrelederen, Nils Fredrik Wisløff (67), har tidligere vært direktør i Vestre Viken HF. Han har bred erfaring som leder og fra styreverv både i og utenfor foretaksgruppen, skriver SØ i en pressemelding. Wisløff har blant annet vært direktør i KS, rådmann i Lier og Drammen, fylkesrådmann i Vestfold og ekspedisjonssjef i Helse- og omsorgsdepartementet.

Styret til Sykehuset Østfold HF består nå av: Nils Fredrik Wisløff (styreleder), Petter Brelin (nestleder), Ketil Solbakke, Nina Tangnæs Grønvold, Gro Seim, Anita Talåsen Granli (valgt av og blant de ansatte), Anne-Karin Rime (valgt av og blant de ansatte) og Kjetil Aker Olsen (valgt av og blant de ansatte).

Artikkeltags