Gå til sidens hovedinnhold

Derfor er det mange haldensere som blir forkjølet nå

Artikkelen er over 3 år gammel

Til tross for sol og varme, er det mange haldensere som er syke i disse dager. Forklaringen kan være blant annet konfirmasjoner og bryllup.

Sommerforkjølelser kan ramme alle, uansett alder og livssituasjon.

- Det er vanlig med forkjølelser på denne tiden av året. Det blir ofte kalt «sommerforkjølelser», men dette er ikke influensa, sier kommunelege og legevaktsjef Halvard Bø.

Slik forklarer legene  det

- Det skyldes i de fleste tilfeller virus som sirkulerer i befolkningen. I noen tilfeller kan man skylde på været, da det noen ganger er kaldere enn man tror slik at en kler seg for dårlig og dermed blir mer mottagelige. Men det dreier seg først og fremst om smitte, sier Halvard Bø.

- Folk blir også mer sårbare mot forkjølelser da de er tettere på hverandre. For eksempel på grunn av konfirmasjoner, bryllup, besøk og diverse aktiviteter. Mange som reiser på ferie bringer med seg smitte, sier daglig leder for Aremark og Halden legevakt, Nina Bruun Hansen.

Smør deg med solkrem og tålmodighet

Det er ingen spesiell behandling mot «sommerforkjølelser». Det skal gå over av seg selv.

- Ta «paracet» om du har feber, ellers må du bare være tålmodig og ta det med ro til det går over, sier Halvard Bø.

Det er mulig å unngå forkjølelser om man følger generelle smitteverntiltak. Da er det viktig å huske å vaske hendene ofte nok og unngå å bli nyst på.

Forkjølelse eller allergi?

På denne tiden av året kan det være vanskelig å skille mellom forkjølelsen og vanlig allergisk reaksjon.

- Har du tett nese og føler deg syk kan det også være allergi. Om du har en mistanke om allergi, kan du ta kontakt med fastlegen din for å finne det ut, sier Halvard Bø.

Kommentarer til denne saken