Nå skal Svinesundterrassen endelig åpne

STRAKS ÅPNER DØRENE: Daglig leder Remigius Daguela gleder seg til å åpne dørene på Svinesundterrassen lørdag 31. oktober.

STRAKS ÅPNER DØRENE: Daglig leder Remigius Daguela gleder seg til å åpne dørene på Svinesundterrassen lørdag 31. oktober. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

I oktober i 2013 gikk eiendomsutvikler Asbjørn Aakvaag og kollega Rana S. Aslam ut med brask og bram i Halden Arbeiderblad og fortalte at de planla å gjenåpne Svinesundterrassen innen påske 2014.

De hadde akkurat kjøpt eiendommen for 2,8 millioner kroner.

Kjørt bort fem tonn søppel

Nå har det gått to år, og 31.oktober skal Svinesundterrassen igjen åpne dørene for gjester. Det har vært litt av en jobb å få satt i stand lokalene som ikke har vært i bruk på ti år, forteller daglig leder Remigius Daguela som også driver Norgesporten motell og restaurant.

– Vi begynte med oppussingen for to måneder siden. Det har vært utrolig mye jobb. Vi har kjørt bort fem tonn med søppel og har lagt 250 kvadratmeter med gulvfliser blant annet, men nå begynner det å nærme seg, sier Daguela.

Lokalene blir pusset opp fra gulv til tak og framstår som lyse og innbydende.

I FULL SVING: Eiendommen er pusset opp fra vegg til tak og fem tonn (!) søppel er kjørt bort.

I FULL SVING: Eiendommen er pusset opp fra vegg til tak og fem tonn (!) søppel er kjørt bort. Foto:

Mat, musikk og dans

– Vi har hatt  både rørlegger og elektriker her og har brukt over 600.000 kroner til nå, og det vil nok bli 200.000 til, når vi er helt ferdige. Men det blir veldig fint, sier Daguela.

Han satser på å tilby en lunsj/middagsbuffet fram til klokken 19 og enklere gatekjøkkenmat etter dette. Han skal holde åpent til klokken 02 fredag og lørdag. Da skal det også spilles opp til dans på en nybygd scene.

– Vi kommer til å ha livemusikk hver helg og håper mange vil komme hit for å spise først og høre på musikk etterpå. Vi kommer til å tilby en pakkeløsning på det, forteller han. 

Han har vært i kontakt med amcarklubben som lover å stille med doningene sine under åpningen for å skape stemning og liv.

EGEN SCENE: Byggingen av scene er godt i gang.

EGEN SCENE: Byggingen av scene er godt i gang. Foto:

Gleder seg

– Hva slags mat skal dere servere?

– Vi skal ha svensk og norsk husmannskost. Vi ligger jo rett på grensa, så det må vi ha. Nå kan folk sitte hos oss og nyte den fantastiske utsikten over de to Svinesundbruene.

Han forteller at restauranten  vil ha alle rettigheter. Sjenkebevilling er søkt om og vil antagelig være på plass i løpet av en ukes tid - altså i god tid før åpningen.

– Jeg gleder meg til vi er ferdige og får vist fram alt vi har gjort, sier Daguela.

UPÅKLAGELIG UTSIKT: Gjestene på Svinesundterrassen får en upåklagelig utsikt.

UPÅKLAGELIG UTSIKT: Gjestene på Svinesundterrassen får en upåklagelig utsikt. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken