Ingen kontroll over Svinesund

ORDINÆR KONTROLL: Mandag morgen var det ingen ID-kontroll ved den svenske riksgrensa på Svinesund. Det blir det heller ikke til tross for innskjerpete regler i Sverige.

ORDINÆR KONTROLL: Mandag morgen var det ingen ID-kontroll ved den svenske riksgrensa på Svinesund. Det blir det heller ikke til tross for innskjerpete regler i Sverige. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Til tross for innskjerpa ID-kontroll i Sverige, blir det ikke kaos ved Svinesund.

DEL

I desember besluttet den svenske Riksdagen å innføre ID-kontroll av alle reisende fly, ferjer, busser og tog til landet fra 4. januar. Det betyr at fra midnatt var det ID-kontroller på grenseoverganger.

Gjelder ikke fra Norge til Sverige

Grensekontrollen vil påvirke reisende som kommer med både bil, båt og tog.

Det svenske politiet forteller at den nye regelen gjelder ikke for personbiler som skal fra Norge til Sverige. Den nye regelen gjelder kun tog og buss over Öresundbron eller andre fartøy til Sverige fra Danmark, Tyskland og Polen.

– Det kommer ikke til å bli kontroll av folk som kommer til Sverige fra Norge, forteller Christer Fuxborg i Västra Götaland politidistrikt til HA.

Førerkort er nok

Dersom du skal reise inni Sverige fra Danmark, anbefaler det svenske politiet alle reisende om å ha med seg gyldig legitimasjon. For folk som bor i Sverige, Norden eller Schengen-området, holder det med for eksempel førerkort.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken