Bestill HA+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold!

– Dette fremstår som ren svindel, sier 79-åringen til Halden Arbeiderblad.

Han driver et enkeltsmannsforetak og stusset veldig da han plutselig fikk en faktura fra firmaet Onlineopplysningen AS i posten.

5.990 kroner for annonser

På fakturaen står det at firmaet skal betale inn 5990 kroner for annonse på onlineopplysningen.no. Det eneste som skiller seg fra en normal faktura er at det står reg.frist i feltet for betalingsfrist.

Firmaet Onlineopplysningen AS eies av Tom Guez og omsatte for 1,27 millioner kroner i 2014.

Flere advarer mot firmaet

Firmaet har tidligere vært gjenstand for en rekke artikler i forskjellige norske medier. Selv om de trolig ikke bryter norsk lov om markedsføring så advarer både NHO og nettstedet trygghandel.no mot bedriften.

De mener det er et bevisst forsøk på å lure folk

– Trygg Handel stiller seg svært kritiske til slike utsendelser og mener at markedsføringsloven burde endres, slik at denne typen «misofrståelser» ikke oppstår, og at denne typen utsendelser dermed må være å anse som rene svindelforsøk, står det å lese på trygghandel.no.

Mener det er tydelig opplyst

Haldenseren som mener seg forsøkt svindlet forteller at han både har prøvd å ringe til selskapet og sende epost. Men at han ikke har fått svar.

Kundeansvarlig Christer Fossum i onlineopplysningen.no har tidligere sagt følgende til dinside.no om praksisen deres.

– Det er tydelig opplyst på kampanjetilbudet om at det dreier seg om et tilbud og ikke et krav. Tilbudet har en registreringsfrist som bedrifter kan benytte seg av om de ønsker det. De som ikke benytter seg av tilbudet blir automatisk slettet i vårt system, forteller Fossum.