Posten-ansatt stjal bankkort i mer enn et år – onsdag må han i retten

TOK UT PENGER: Først stjal den Posten-ansatte brev med bankkort på vei til haldensere, så tok han også brevene med pin-koder som ble sendt noen dager senere. Dermed kunne han gå i minibanken og ta ut til sammen 152.700 kroner i kontanter. Han fikk holde på i over et år før politiet forsto hvem som sto bak.

TOK UT PENGER: Først stjal den Posten-ansatte brev med bankkort på vei til haldensere, så tok han også brevene med pin-koder som ble sendt noen dager senere. Dermed kunne han gå i minibanken og ta ut til sammen 152.700 kroner i kontanter. Han fikk holde på i over et år før politiet forsto hvem som sto bak. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I over ett år stjal en utro tjener i Posten både bankkort og tilhørende koder fra postforsendelser på vei til 21 forskjellige haldensere.

DEL

Onsdag starter rettssaken mot den Sarpsborg-bosatte mannen i 40-årene.

– Han har tilstått det han er tiltalt for, sier Robert Antonsen, som forsvarer den tiltalte.

Klokka 09 onsdag morgen møter han i Halden tingrett.

I perioden november 2015 til og med januar 2017 svindlet den tiltalte til seg store beløp gjennom å stjele både bankkortene og pinkodene som ble sendt i posten til 21 forskjellige haldensere. Banker sender aldri ut pinkode og bankkort samme dag, men fordi Sarpsborg-mannen hadde full oversikt over postgangen kunne han enkelt få tak i begge deler.

Tatt få dager etter TV 2-program

Politiet i Halden sto lenge uten noen mistenkte i saken. I mars 2017 gikk de derfor ut på TV 2-programmet Åsted Norge med overvåkingsbilde fra da mannen brukte bankkortene han hadde stjålet i flere minibanker i Østfold.

– Vi antar at det er noen som har kjørt rundt og sjekket hundrevis av postkasser. Vi har ikke noen grunnlag for å tro at bank- eller postansatte er involvert i dette, men har selvfølgelig det i bakhodet, sa Vidar Andersen ved etterforskningsavdelingen i Halden-politiet til HA i mars i fjor.

Bare noen dager etter at programmet ble sendt på TV 2, ble den tiltalte pågrepet på arbeidsplassen sin. Han innrømmet umiddelbart å stå bak svindelen. Da han ble pågrepet, var han også i besittelse av ett gram hasj.

Gjennombruddet kom takket være tips fra publikum, ordinært politiarbeid og samarbeid med posten. Posten-ansatt stjal bankkort: Siktet i 67 straffesaker

Tjente 152.700 kroner på svindelen

Sarpsborg-mannen klarte totalt å svindle til seg 152.700 kroner fra forskjellige minibanker med de stjålne bankkortene.

Det er kun satt av en dag til rettssaken siden Sarpsborg-mannen innrømmer å stå bak svindelen.

Forsvareren ønsker ikke å gå inn på hvorfor hans klient stjal bankkort og koder til 21 haldensere. Men politiadvokat Nils Vegard letter noe på sløret.

– Det har dreid seg om pengebehov, men jeg vil ikke gå noe nærmere inn i saken nå, sier Vegard.

– Han får forklare seg om årsaken åpent i retten i morgen, sier forsvarer Robert Antonsen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags