Det er haldenseren Sverre Holm-Nilsen som har laget innslaget fra hjembyen.

– Det som er nytt er at vi har fått fantomtegninger fra Kripos, som ikke har vært publisert tidligere. Vi har også snakket med kunden som ble slått i bakken av de brutale ranerne, forteller Holm-Nilsen.

  • Les også:
  • Se video her:

    I ettermiddag ble det utført et brutalt ran hos gullsmed Ottar Linde-Nielsen i gågata. En ansatt ble bundet og utsatt for vold.

Tar imot tips

Underveis i sendingen kan seerne ringe inn tips.

– Det er ikke sikkert ranet blir løst i løpet av sendingen. Det er ganske sikkert at dette var østeuropeiske vinningskriminelle, sier reporteren fra Halden.

Det man kan håpe på er at saken finner sin løsning i etterkant.

Åsted Norge gir nemlig videoene sine til utenlandske medier og det er flere eksempler på at skyldige har blitt pågrepet i land som Romania og Litauen etter at utenlandske medier har vist innslagene fra TV 2.

– Senest for et par uker siden var det en fra Romania som fløy til Trondheim fra Romania og meldte seg selv etter å ha sett et av våre TV-innsalg, forteller Holm-Nilsen.

Brutalt ran

Han sier videre at det er flere eksempler på at gjerningspersoner som er mistenkt for, eller har blitt tatt etter den siste tids urmaker- og gullsmedran i Norge har kommet fra Øst-Europa, og han utelukker ikke at de skyldige i Halden-saken også kan komme herfra, selv om det selvsagt bare blir spekulasjoner.

Åsted Norge vil også vise videoer fra Halden Arbeiderblad som ble tatt opp bare minutter etter at ranet ble begått.

Ranet av Ottar Linde-Nilsen skjedde om ettermiddagen 15. oktober 2014. Ranet var særdeles brutalt og både en kunde og en av de ansatte ble utsatt for til dels grov vold. Den ansatte ble dessuten bundet med strips og etterlatt i kjelleren etter ranet. De ansatte var sterkt preget av hendelsen i etterspill