Svensk politi: - Pass dere for disse

SVINDLERE: Her forsøker en gullsvindler å lure en svensk bilist til å stanse langs en svensk vei.

SVINDLERE: Her forsøker en gullsvindler å lure en svensk bilist til å stanse langs en svensk vei. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

De slår til i bare noen minutter på hvert sted og er umulige for politiet å ta. Nå advarer de i stedet folk mot å la seg lure.

DEL

- Et «tråkigt» vårtegn er her igjen, skriver det svenske politiet på Facebook sammen med et anonymisert bilde av en gullsvindler som stopper en bilist langs veien.

Les også: Bilist tok hevn på gullsvindlere

Forrige uke opererte gullsvindlere rett over grensen for Svinesund. Men en bilist var smart nok til å lure svindlerne tilbake. Les om bilisten som tok sin søte hevn her.

Advarer alle på Facebook

Nå har politiet i Sverige gått ut og advart alle om ikke å stoppe hvis man er usikker på om personen i veikanten faktisk trenger hjelp.

- De later som om de får motorstopp og står og vinker i veikanten. De som stopper blir ofte lurt til å kjøpe gull i bytte mot penger som svindlerne trenger til bensin. Og det er ikke akkurat 24 karat det gullet de selger, sier Joakim Hansson i Västra Götaland politidistrikt til HA.

- Ulempe for de som trenger hjelp

- Men hva skjer med de som faktisk står i veikanten og trenger hjelp?

- Det er klart at dette er en ulempe for dem. Folk våger kanskje ikke å stoppe, innrømmer Hansson.

- Men hvis man ser noen står i veikanten skal man ikke stoppe?

- Det er lite vi kan gjøre

- Man skal være veldig restriktive med det i hvert fall. Se an situasjonen. Det er lite vi kan gjøre med dette. De står bare noen minutter på hvert sted før de kjører videre, sier Hansson.

Og slår fast at dersom du skulle bli lurt til å stoppe, må du i hvert fall ikke finne på å kjøpe eller bytte til deg noe gull.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags