Nå er alle artistene til Tons of Rock klare

KLAR FOR ROCK: Festivalsjef Svein Bjørge.

KLAR FOR ROCK: Festivalsjef Svein Bjørge. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

De forventer totalt 20.000 publikummere fra 30 land. Og i dag ble de siste 12 artistene som skal stå på scenen i slutten av juni klare.

DEL

De 12 artistene er Devin Townsend, TNT, Enslaved, Black Star Riders, Marky Ramone, Diamond Head, Horisont, Beaten To Death, Ondt Blod, Divided Multitud, Føss og Invaders.

– Musikalsk trollmann

– Devin Townsend fra Canada er av mange beskrevet som en musikalsk trollmann. Townsend er kjent for sine underholdende og altoppslukende konserter, og vi er svært stolte over at han endelig kommer til oss -sier bookingsjef Jarle Kvåle i en pressemelding.

– Og når vi i tillegg kan trone siste slipp med legender som Marky Ramone, Enslaved og Black Star Riders må vi nærmest klype oss selv i armen over årets program, fortsetter Kvåle.

TNT-feiring

Tons of Rock vil også̊ løfte og feire et av de virkelig store norske albumene på årets festival. Det er i år 30 år siden TNTs Tell No Tales ble sluppet og det vil nok glede mange at TNT kommer med en unik framføring av denne klassikeren.

En annen norsk favoritt som har bekreftet sin ankomst er Enslaved.

– Enslaved har i lang tid vært etterlyst av festivalens faste publikummere som nå endelig kan få se bandet på festningen i Halden, sier Kvåle.

Billettsalget er godt i rute

Tre måneder før det braker løs i Fredriksten festning er festivalsjef Svein Bjørge godt fornøyd med artistene som er booket og det foreløpige billettsalget.

– Vi ligger veldig fint an. Vi følger samme tempo som tidligere år. Før jul solgte vi mer enn vi noensinne har gjort, men nå har det flatet litt ut. Det er normalt på denne tiden av året, sier Bjørge til Halden Arbeiderblad.

I 2015 trakk Tons of Rock totalt 12.000 tilskuere til festningen, i 2016 satte de ny rekord og rundet 20.000 billetter. Den markante økningen bidro Ozzy Osbourne og hans Black Sabbath i stor grad til. En artist av samme store kommersielle kaliber kommer ikke til årets festival, derfor tror ikke Bjørge på ny rekord i 2017.

– Det er umulig å si nå akkurat hvor vi havner. Men i fjor hadde vi Black Sabbath, som alle skulle se. Da solgte vi ut torsdagen, og det er jeg ikke så sikker på om vi kommer til å gjøre i år. Men budsjettet står i forhold til det også, betrygger Bjørge.

Dette er Bjørge mest fornøyd med

Ekstra glad er han for at festivalen stadig når ut til nye land.

– I år har vi solgt billetter til 31 forskjellige land. Og alle verdensdeler er representert. Det er spesielt, og jeg tror ikke det er så mange festivaler i Norge som matcher det, sier Bjørge.

Personlig gleder han seg mest til konserten til Rob Zombie, men artisten han er mest stolt over å kunne presentere for publikum er Blink 182.

– Det blir kult, de har aldri spilt i Norge før. Vi er veldig fornøyde med å ha fått det til, sier Bjørge.

KLARE FOR TONS OF ROCK: Blink 182.

KLARE FOR TONS OF ROCK: Blink 182.

Derfor signerte de Vazelina

Et band på årets plakat skiller seg spesielt ut fra mengden, nemlig det norske bandet Vazelina Bilopphøggers.

– Det valget ble enkelt da vi så at Vazelina bestemte seg for å gjøre festivaler for første gang. Kanskje overrasker det mange, men vi vet at det er mange rockere og metallfolk som liker Vazelina. Tons of Rock skal ha plass til litt av hvert, og vi skal være litt crazy, sier Bjørge.

KLARE FOR TONS OF ROCK: Vazelina Bilopphøggers.

KLARE FOR TONS OF ROCK: Vazelina Bilopphøggers. Foto:

Festivalen får ellers ingen store forandringer i år. Det beste fra de foregående årene videreføres, i tillegg til at festivalledelsen har gjort en rekke små justeringer.

– Vi vil ha enda mer fokus på festivalcampen og sammen med NSB har vi satt opp et eget tog til festivalen helt fra Trondheim, sier Bjørge.

Slik er programmet for Tons of Rock 2017:

TORSDAG 22.06
BLINK-182, ROB ZOMBIE, TNT, MARKY RAMONE, CANDLEMASS, ENTOMBED A.D., BLACK DEBBATH, MYRKUR, HONNINGBARNA, ANEKDOTEN, ROCKEKLUBBEN.

FREDAG 23.06
SLAYER, EMPEROR, DEVIN TOWNSEND, PHIL CAMPBELL & THE BASTARD SONS, SPIDERGAWD, ROTTING CHRIST, DIAMOND HEAD, AVATAR, ME AND THAT MAN, VALENTOURETTS, SWING OF DEATH, DEATHHAMMER, AIMING FOR ENRIKE, BLACK MAGIC, ONDT BLOD, DIVIDED MULTITUDE, INVADERS.

LØRDAG 24.06
FIVE FINGER DEATH PUNCH, SABATON, SATYRICON, AIRBOURNE, ENSLAVED, BLACK STAR RIDERS, SODOM, AMARANTHE, VAZELINA BILOPPHØGGERS, TAAKE, DELAIN, HORISONT, VIRUS, BEATEN TO DEATH, DREAMARCHER, SIBIIR, FØSS.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags