Godt billettsalg til Tons of Rock - men få haldensere har kjøpt

Svein Bjørge: – Jeg må innrømme at jeg har tenkt tanken på at vi om to år kan bruke operascenene som allerede står der. Foto: Morten Paulsen

Svein Bjørge: – Jeg må innrømme at jeg har tenkt tanken på at vi om to år kan bruke operascenene som allerede står der. Foto: Morten Paulsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er kun 20 dager igjen til Tons of Rock-festivalen på festningen og bilettene begynner å bli få.

DEL

I dag er det bare 1.200 festivalpass igjen og Bjørge håper at haldenserne kjenner sin besøkstid:

Begynner å haste

– Vi ser at det er få haldensere som foreløpig har kjøpt billetter, og jeg håper jo at det kommer en del fra egen by. Men det er litt typisk. Kanskje mange tror at så lenge dette går i Halden, så kommer jeg alltids inn.

– Men pass på. Nå begynner det å haste, hvis du skal være med, sier Bjørge

Se også: BILDER: Tons of Rock 2014

Se også: BILDER: Festivalmoten under Tons of Rock

Se også: BILDER: Bobilcampen under Tons of Rock

Håper på 12.000

I fjor kom det 12.000 publikummere fordelt på tre dager og Bjørge håper på det samme i år.

– Det jeg vet er at det kommer mange flere svensker i år. Og foran neste år skal vi promotere denne festivalen enda mer i Sverige. Det kommer også en del fra andre verdensdeler til Halden.

Større scener

Det er noen nyheter på årets utgave av festivalen, i forhold til i fjor. Scenene på Place d Armes blir større.
Og det blir et mye større mattilbud.

– At scenene utvides og oppgraderes er bevisst. Dette for å kunne motta enda større band i framtida. Lydbildet blir bedre og også lys- og effekter blir dermed enda mer spektakulært.

Mer mat

I fjor sendte festivalledelsen ut et spørreskjema til publikummerne som hadde vært der, og ett av svarene som gikk igjen var at det burde være et bredere mattilbud.

– Det har vi tatt hensyn til. I fjor var det fire matboder. I år blir det ni. Og utvalget av mat blir mye bredere. Her kan du kose deg med flere internasjonale retter.

Tons står fjellstøtt

Festival-general Svein Bjørge har begynt å snakke to år fram i tid for Tons of Rock-festivalen. Det bør være godt nytt for byen.

I fjor måtte vi vente lenge før han endelig kunne bekrefte at det BLIR nok en festival. Da vi snakket med han i går virket det som om han allerede hadde begynt å se på festivalen, ikke bare for neste år, men også året etter.

– Tons of Rock som konsept står allerede fjellstøtt som merkevare, så at det blir festival også i 2016 er nok rimelig sikkert, sier han.

Sprengt hotellkapasitet

I Halden er situasjonen denne for helga 18. til 21. juni:

  • Thon Hotell er fullbooket på grunn av Metodistenes årskonferanse, der 150 delegater kommer.
  • Grand Hotell er så godt som fullbooket med rockere.
  • Svinesundsparken motell er fylt opp av rockere.
  • Park hotell er fylt opp av rockere.
  • Fredriksten hotell er fullbooket av rockere.

– I en ideell verden skulle jeg ønsket meg 400 sengeplasser til i Halden. For nå har hoteller i Sarpsborg begynt å fylles opp, sier han.

Synger i kor

– Din egen musikkinteresse Bjørge. Hvordan er den?

– I bilen hit til Halden hørte jeg på meg selv. Jeg synger i et mannskor i Oslo og jeg øvde på tekstene. Til helga skal vi synge på Miniøya-festivalen. Jeg er ofte med på korsang.

Ellers er jeg altetende og selv om jeg er kledd i svart, er nok musikknyansene mer variert. Jeg hører gjerne på opera og skal hit når Tosca settes opp helga før vår egen festival, sier han.

Vil samarbeide med operaen

Det er opera på festningen hvert annet år og inspirert av operascenene som nå skyter i været, sier Bjørge:

– Vi har allerede et godt samarbeid med operaen i dag. Vi bruker for eksempel mye av det samme utstyret til å rigge opp scener. Men jeg kunne godt tenke meg et enda mer utstrakt samarbeid.

– Som?

– Som at vi for eksempel kunne bruke noe av den scenen som allerede står der for operaen. Den går jo en uke før oss, så dette ville sikkert vært mulig.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags