Seigmen: – Vi er slått av kontrasten mellom skiltet og bygningens utseende

SEIGMEN TIL HALDEN: Dette bildet er tatt utenfor Moderne Markiser i Halden. Frontfigur Alex Møklebust (i midten) gleder seg til Tons of Rock, for dit kommer bandet. foto: Bjørn Opsahl

SEIGMEN TIL HALDEN: Dette bildet er tatt utenfor Moderne Markiser i Halden. Frontfigur Alex Møklebust (i midten) gleder seg til Tons of Rock, for dit kommer bandet. foto: Bjørn Opsahl Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Halden betyr mye for oss. Både vår første og til nå siste plate ble spilt inn i studioet til Kai Andersen, sier frontfigur Alex Møklebust i Seigmen

DEL

Det er også årsaken til at et av bildene som følger promoteringsmaterialet til bandets album "Enola" er tatt utenfor foretningen Moderne Markiser som ligger noen få meter fra Athletic Sound.

- Vi valgte å spille inn den siste plata vår i Halden fordi vi ville tilbake til røttene våre, sier Alex Møklebust.

Spontant

-  Vi i bandet har alltid vært slått av kontrasten mellom bygningens utseende og skiltet som henger der, men bildet ble tatt ved en tilfeldighet. Fotograf Bjørn Opsahl skulle egentlig dokumentere innspillingen i studio, men så gikk vi ut en tur.

- Opsahl ble også fascinert av kontrasten og bildet ble tatt helt spontant, og det er ikke normalt for oss. Vi er kjent for å planlegge alt nøye, forteller Møklebust.

Han legger til:

- Da vi gikk gjennom bildene fra den dagen var det det vi falt for. Det fungerer rett og slett ekstremt godt, sier Møklebust.

Til sommeren venter en ny Halden-tur for bandet. Denne gangen skal de stå på scenen under historiens andre utgave av Tons of Rock 20. juni.

  • Bandet ble faktisk grunnlagt i 1989 med navnet Klisne Seigmenn og skiftet navn til Seigmen før de slapp sin første utgivelse.
  • Seigmen ble annonsert oppløst i 1998, og det ble avskjedsturné i 1999.
  • Deretter har de hatt en rekke sporadiske konserter, blant annet under UKA i Trondheim i 2005 og i Operaen i 2008.
  • Albumet som ble sluppet i april er det første studioalbumet bandet har utgitt siden 1997.

Mer låtbaserte med årene

Møklebust sier de har funnet en måte å jobbe på som fungerer for alle så det blir lystbetont. De passer seg vel for ikke å gi for mange konserter.

– Vi startet med metallbakgrunn og ble mer låtbasert med årene, sier Alex Møklebust om Seigmen.

Gleder seg

– Halden har en god effekt på dere?

– Definitivt. Å jobbe hos Kai er mye historikk, svarer frontfiguren.

Nå gleder Seigmen seg til å gå på scenen under Tons of Rock. De kommer til Halden direkte fra en festival i Horten.

– Hva vil dere by på under Tons of Rock?

– Det blir Seigmen som alle kjenner Seigmen. Det blir tydelig sound og mye nyskreven musikk. Vi henter ut låter fra hele vår karriere, svarer han.

Strålende sommerhelg

Hele programmet for Tons of Rock er nå klart: 

- Band som Twisted Sister, Venom, Testament, Kreator, Backyard Babies & Parkway Drive gjør sine eneste konserter i Norge i 2015 på Tons of Rock, og når man i tillegg får konserter med band som In Flames, Opeth, Gojira, Seigmen, DumDum Boys, Mayhem, Graveyard og en rekke andre band, så mener arrangøren at det er duket for en strålende sommerhelg 18. – 20. juni.

– Skal bli bedre på alt

Fire nye band er også offentliggjort: Gjörme fra Moss, Rammsund, Iron Made'em samt Kiss Army som kommer med Kiss convention og Kiss tribute band.

– I fjor markerte vi oss som årets store nykommer i Festival-Norge. I år skal vi bli bedre på alt, og tilby en festivalopplevelse som matcher de beste, uttaler festivalsjef Svein Bjørge.

Artikkeltags