Gå til sidens hovedinnhold

Svar til ordførerens to svar

Artikkelen er over 1 år gammel

FRITT ORD Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Takk for svar. Endel oppklarende her, men jeg forstår fortsatt ikke hvorfor. Hvorfor det er hoppet bukk over en skikkelig prosess med arkitektkonkurranse, da det er et bygg dere tidligere vedtok å frede, og som er i overkant sterkt involvert i planene. Dette er i mine øyne rasering av Haldens historie, og burde fått en mye større plass i prosessen enn det du viser til. Hvis, som du sier, SG-arkitekters sin visualisering med oppholdsareal på tak vakte begeistring. Hvorfor er ikke de på banen f.eks? Jeg er helt sikker på at hvis man hadde ønsket å ta vare på Os skole, slik det i utgangspunktet var enighet om, ville det kommet tilfredstillende løsninger på bordet, om flere fikk være med.

Les også: Svar til Frank Skovrand: Ta ballen og ikke mannen  

1 til 10 skole skal jeg ikke mene så mye om, men overlate til ekspertisen. Også når det gjelder tegningene av uteområdet. Fagfolk kan mer om dette enn meg, og jeg syntes det er kommet mye og urovekkende synspunkter i løpet av debatten som burde vært hensyntatt. 
Det jeg mener med at løsningen for barna ikke er optimal, går på det samme som over. At det i mine øyne ikke er foretatt en skikkelig prosess i forkant, hvor flere har fått komme med løsninger. En for-prosess med skisser er vel og bra, men det er først når rammene er gitt og de som kan faget setter seg ned å tegner, på like premisser, man kan finne veien til det beste prosjektet. Først da blir det optimalt. Det virker på meg som om ønsket om å få til dette raskt, har gått på bekostning av en skikkelig prosess.

Les også: Ordføreren: – Jeg beklager hvis noen synes jeg har en ovenfra og ned holdning

Tilbake til sakens kjerne. Jeg syntes også barna på Os fortjener en ny skole. Jeg regner med at hvis det skulle tegnes en variant som involverer den gamle kroppsbygningen, så ville vel toaletter, sfo og slitte klasserom også få være med i prosessen? Men, samtidig som at barna fortjener en ny skole, syntes jeg også Halden fortjener å beholde sin rikholdige historie.

Avslutningsvis; Hvis du har en skadeskutt fugl i hånden, er det kanskje hensiktsmessig å ta den med til instanser som kan gi den nødvendig medisin som gjør at du kan få beholde den lenger. Det er jo ikke snakk om en helt ny avtale, men å ta innover seg innspill som er kommet, og gjøre noen viktige grep. Eller er det slik at du har konkrete tilbakemeldinger på at en «time-out» kan/vil velte linjer ved Halden vg skole og leieavtalen med fylket? I så fall burde jo Haldensamfunnet få ta del i de.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.