Ja, nå må jeg innrømme at jeg er noe overrasket. For å si det forsiktig.

Du skriver i et innlegg i HA at du synes det er gjort en dårlig avtale med Østfold Fylkeskommune hvis den forutsetter at idrettsarenaen må bygges i sentrum.

Vel, jeg mener Østfold fylkeskommune har strukket seg meget langt ved å godkjenne at deres elever på VGS på Porsnes kan gå til arenaen på Os. På den måten kan VGS få en idrettsarena de kan bruke, ikke minst for idrettslinjen, og Halden får en for idretten meget etterlengtet idrettsarena med internasjonale mål i tillegg til byutvikling.

Hva får deg til å tro at Østfold fylke, (snart Viken)  vil betale 40 prosent av en idrettsarena  som de ikke selv kan bruke, som jo er den logiske konsekvensen av å bygge den et annet sted enn i sentrum ...?

Jeg avslutter med å nevne ar det aldri i Norge har hendt at noen kommune eller fylke har bygd en idrettshall et sted hvor det ikke er en skole som kan bruke den på dagtid.

Det er bare i Halden denne tanken er tenkt. Og den forklarer på en genuin måte hvorfor vi nå har brukt 8 år på å rydde opp etter den slags tankegang.

Jeg gjentar derfor spørsmålet: 

På hvilket grunnlag mener du at Østfold Fylke skal finansiere 40 prosent av en idrettsarena, hvis den ikke bygges i sentrum, men på et sted hvor fylket ikke selv kan bruke den i skoleøyemed?