Svar til Fredrik Holm og Ingjerd Schou

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et leserbrev forfattet av Ingjerd Schou og Fredrik Holm beskyldes undertegnede for å spre usikkerhet rundt ordningen med CO2-kompensasjon.

Dette faller på sin egen urimelighet. Høyres representanter og regjeringen må ta for gitt at konkrete uttalelser i statsbudsjettet blir lagt merke til.

I statsbudsjettet skriver regjeringen følgende: «EU arbeider med å fastsetje nye retningslinjer for CO2-kompensasjon for neste periode (2021–2030). Det er venta at desse blir vedtekne i løpet av 2020. Etter det vil regjeringa ta stilling til om ordninga skal førast vidare i Noreg etter 2020.»

Om representantene fra Høyre ikke ønsker at det skal sås tvil om ordningen med CO2-kompensasjon burde de ta dette opp med egen regjeringen som var opphavet til usikkerhet rundt ordningen.

At regjeringen i svar på skriftlig spørsmål gir signaler om at ordningen CO2-kompensasjon for industrien videreføres er gledelig. Så håper jeg at regjeringen tar signalene fra industrien, om at handlingsrommet i de nye retningslinjene må utnyttes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.