Gå til sidens hovedinnhold

Svar til Alf Ulven og Aremark Høyre: – Ingen Senterparti- eller KrF-fest i Aremark

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter torsdagens kommunestyre kom Aremark Høyre med en rekke påstander i HA om politikerlønninger og kommunens økonomi som må kommenteres.

Det er riktig at det er utfordringer ved den økonomiske situasjonen i Aremark. Det henger sammen med at de statlige overføringene til små kommuner har blitt redusert betraktelig. Men på tross av dette, har Aremark kommune hvert år gått med overskudd, og Rådmann redegjorde for kommunestyret at han også regnet med at 2019 går i balanse.

Som et virkemiddel for å bedre økonomien, har virksomhetene i kommunen fått beskjed om at man kun skal bruke vikarer når dette er strengt nødvendig. Men ingen vi har vært i kontakt med på rådhuset, kjenner til at det har resultert i en avlyst skitur for barna.

Når deg gjelder avlønning til politikere, handler det om to forhold.

Det ene er at ordføreren også har fått plass i Fylkestinget. Vi tror det er gunstig for Aremark at vi har fått en ordfører som kan ivareta utfordringene til distriktene. I den forbindelse ønsker ordfører å gå ned i sin stillingsprosent og overføre 8% av sin stilling til varaordfører. Det handler ikke om økte kostnader, men å fordele oppgaver mellom ordfører og varaordfører.

Det andre er et ønske fra Aremark Senterparti og KrF om å gi nestlederne i kommunens to hovedutvalg, en liten kompensasjon. Erfaring fra forrige periode er at mye arbeid i hovedutvalgene faller på nestleder, og det er viktig at vi har nestledere som har tid og overskudd til dette arbeide. Vi mener det er på sin plass at denne ekstra arbeidsbyrden får en liten kompensasjon. Det handler om at arbeidet nestlederne legger ned, blir vedsatt og sett. Forslaget er på 1% av ordføreres lønn. De vil ikke motta møtegodtgjørelse i tillegg, og økt kostnad per nestleder vil bli ca 5000.

Dermed håper vi at ryktene om en lønnsfest for politikere i Aremark er avblåst.

Kommentarer til denne saken