Gå til sidens hovedinnhold

– Skal følge studiedrømmen

Artikkelen er over 6 år gammel

– Å velge hva vi skal studere og hvor vi skal studere er spennende og fryktelig skummelt!

Det forteller Iselin Jensen, Sara Melleby og Amilla Milak.

Neste semester kan de tre avgangselevene fra videregående skole bli studenter ved Høgskolen i Østfold. Kanskje på Remmen, kanskje i Fredrikstad.

Kan hende begynner noen av dem ved et annet studiested – fortsatt er det litt usikkert. Men i løpet av våren blir det avgjort.

4.000 vordende studenter

Horder av elever fra ungdomsskoler og den videregående skolen i Østfold inntok utdanningsmessa torsdag. Og nesten like mange er ventet fredag.

Til sammen 4.000 vordende studenter er på besøk for å se med egne øyne hvordan Høgskolen i Østfold er som studiested. Da vi treffer Iselin Jensen, Sara Melleby og Amilla Milak, har de nettopp vært i et av høyskolens auditorier og hørt foredragsholder Jo Eses foredrag «Velg smart. Om framtidas arbeidsmarked og utdanningssystemet i Norge.»

- Dette var veldig bra, og det bekreftet mange av de tankene vi har hatt om valg av utdanning, sier Iselin Jensen.

– Det dreier seg om å velge hva man vil, og ikke nødvendigvis følge blindt rådene man får om hva samfunnet trenger av arbeidskraft, sier Sara Melleby.

Stole på seg selv

– Ingen kan si eksakt hvordan arbeidsmarkedet er når vi er ferdige med utdanningen vår. Du vet ikke hvordan tingene forandrer seg, sier Iselin Jensen.

– Det dreier seg om å stole på seg selv. Det er et tankekors at hvis du utdanner deg til noe du egentlig ikke vil drive med, kan det jo tenkes at du ikke kjemper hardt nok for å lykkes, sier Amilla Milak.

Det er fjerde gang messa arrangeres på Remmen.

Høgskolen i Østfold har 7.000 studenter – inkludert etter- og videreutdanning.

Kommentarer til denne saken