På resten av skolene HA har besøkt ser det ut til å være bra.

Falsk trygghet


I Hjortsberghallen ser det tilsynelatende bra ut med fire bolter på hvert mål og sikring av vaier i veggen. Men dette er en falsk trygghet.

Sju av de åtte boltefestene er nemlig ødelagt og man kan bare dra bolten rett opp.

Likevel var det ene festet nok til at HAs utsendte ikke klarte å tippe målet, mens det andre målet var forankret med en vaier i veggen.

Les også: Fikk målet over seg

Millimeter unna ulykke

Men det hindrer ikke at det har skjedd nestenulykker der. Den siste så sent som i desember.

– Målet smalt i gulvet da vi spilte innebandykamp. Det var svært nær ved å treffe en guttunge som lekte der og vi måtte stoppe kampen. Det ble oppstandelse, forteller Kjell Jørgen Krog, som er trener i Halden Innebandyklubb.

Problemet er at nå det er andre idretter enn håndball, kan ikke sikringen i gulvet brukes fordi målene må flyttes.

– Egentlig skal det være oppheng til målene på veggen. Men festene til disse opphengene løsnet fra veggen for flere år siden, forteller Krog.

Han spør seg også hvem som har ansvaret hvis en ulykke skjer.

– Er det halleier, arrangør, skolens rektor eller foreldrene som lar barna leke ved målene, undrer han.

Mye bra

Krog har selv barn på Hjortsberg og håper forholdene blir utbedret snarest og påpeker at det var ren og skjær flaks som gjorde at den lille gutten ikke ble truffet under innebandyklubbens kamp i desember.

Arild Roger Andersen i HKH skriver at en ung jente måtte på sykehuset etter å ha fått et mål over seg i Hjortsberghallen for noen år siden også, så dette burde være en kjent problemstilling.

På Strupe er det feste til målene i gulvet, men det finnes ingen bolter å feste med. Disse målene er dermed enda dårligere sikret enn på Hjortsberg.

Men foruten disse to skolene var det tilfredsstillende sikring på alle steder HA besøkte. På Risum må man knyte fast målene hver gang de tas ned fra veggen og brukes. Dersom dette gjøres, er sikringen bra.

I Tistedalshallen, som eies av TTIF, blir sikringen kontrollert av vaktmester hver eneste dag.