Sørlendinger i Halden for Kulturnatta

Kari Johansson(f.v.), Inger Kvinnesland, Lucile Henriksen og Bodil Simonsen har kommet helt fra Sørlandet. Fredag koste de seg under Kulturnatt i Halden

Kari Johansson(f.v.), Inger Kvinnesland, Lucile Henriksen og Bodil Simonsen har kommet helt fra Sørlandet. Fredag koste de seg under Kulturnatt i Halden Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fire blide damer fra Sørlandet tittet innom Strikkeholdeplassen som et av sine stopp på Kulturnatt i Halden

DEL

I Halden fredag kveld, rett før sola går ned, går startskuddet for Kulturnatt i Halden sitt niende arrangement. Nok en gang er arrangementet en stor hit blant haldensere. Noen kommer også langveisfra for å nyte den kulturelle aftenen i Halden.

– Tenk å få oppleve dette

Fire glade kvinner som har reist langt på sin vei til Halden, er oppslukt i den første butikken de stiger inn i på sin tur igjennom byen Kulturnatta. Butikken Strikkeholdeplassen er full av folk, noen strikker, andre titter mens noen handler. Sjokoladekaken står også på lur for dem som måtte ønske det.

– Tenk at vi får oppleve dette her dere, så heldige vi er, sier en av damene fra Sørlandet Bodil Simonsen. Hun og venninnene har tilbragt hele dagen i Østfold, men det er først på kvelden at de tar turen til Halden hvor de skal tilbringe natten.

Én av kvinnene har vært i Halden tidligere, Inger Kvinnesland. De andre ser ut til å nyte sitt første besøk i byen. Etter turen innom Strikkeholdeplassen skal de se etter annen underholdning nedover i gågaten.

Far og sønn fikk kulturklipp

Litt lenger nedi gaten, hos frisørmester Atle Hansen, sitter en nyfrisert gutt ivrig i sofaen og venter mens hans far blir klippet ferdig.

Øyvind Vik Pettersen(5) har klippet seg hos Atle siden han var ett år gammel. Det er likevel noe spesielt med å være hos frisøren på Kulturnatta.

– Det er mye bedre her nå som det er mørkt ute, sier Øyvind glad mens han ser bort på sin far som sitter i frisørstolen.

Atle ser også ut til å kose seg på sin første Kulturnatt i Halden, Øyvind og faren er hans femte og sjette kunder denne kvelden.

– Jeg koser meg, og trives godt med det å få treffe kunder. Det er hyggelig å være delaktig i det som skjer i byen. Det frister absolutt med gjentagelse neste år, sier Atle.

Storslått åpning

Kulturnatt i Halden åpnet med fult hus på Fabian restaurant på Torget. Ordfører Thor Edquist sa sine gode ord om arrangementet, før de tre initiativtakerne, Thorkil Lindskog, Wenche Erichsen og Eirin Finnanger, ønsket alle velkommen til årets Kulturnatt.

Videre trådte Monne Stang Møller og Aasmund Kaldestad opp på scenen sammen med pianisten Per Anders Hegre. Med flotte musikkinnslag, på flere ulike språk, imponerte de og mottok stor applaus. Monne og Aasmund opptrådte både sammen og alene. Etter siste duett slo de til og med til med å danse en herlig vals.

Det var ikke tvil om at starten på Fabian var en stor suksess, da utemøblemanget ble båret inn for å gi publikum nok stoler. Med så mange mennesker i restauranten kan det nok hende at det hadde hjulpet med en mikrofon til de som pratet, men under sangene var det ikke behov for det. Stemmene til Monne og Aasmund nådde ut til alle kriker og kroker i herlig harmoni.

Mange folk på nordsiden

Under årets Kulturnatt var det fler arrangementer og steder å besøke på nordsiden enn på sydsiden. Lindskog , Erichsen og Finnanger tok turen innom de som holdt åpent på Kulturnatta i løpet av kvelden. Da de kom til Erlandsen Conditori for å overrekke en liten gave og rose til de som holder åpent der fikk de til og med tid til å få med seg en bolle hver på veien. Dette til stor begeistring for alle tre.

Kvelden var så fullspekket med spennende program at det til tider ble vanskelig for en enkelt reporter å rekke rundt på alle spennende arrangementer. Nesten alle stolene var fulle i Halden Bibliotek da Trude Teige sto klar for et forfattermøte. På Halden kulturskole var det ikke så mange i publikum, men elevgutta som holdt konserten var dyktige karer.

På AG foto var det selvfølgelig foto som sto i fokus hele kvelden, mens Grensen burgerbar hadde de konsert som gjestene kunne nyte.

Teater, kirke, musikk og shopping

Flere butikker i gågaten holdt åpent for Kulturnatta, Køhn Libris, Gullsmed O. Førlie og Alle tiders gave & interiør for eksempel. I tillegg til alle konsertene på sydsiden og på Erlandsen Conditori hadde Bakgården restaurant og Halden Frivilligsentral hver sine konserter. Også Immanuels kirke hadde åpent hele kvelden fra 18:30 til over midnatt, dette for første gang i år.

På Halden Frivilligsentral satt to damer og koste seg med god musikk.

– Jeg synes det er veldig bra dette. Vi har vært på Fabian restaurant, her og så skal vi en tur innom Bakgården restaurant for å høre på en konsert til der etterpå, forteller Åse Holm.

– Det vi er interessert i å høre på er det mye av. Det blir mye å oppleve i Halden nå frem mot jula, og etter nyttår også, legger Eva Falch til.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.