Mekling er på overtid

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Meklingen i det statlige tariffoppgjøret pågår, og kan føre til streik i staten dersom partene ikke kommer til enighet.

DEL

Det var til å begynne med LO Stat som gikk ut med et streikevarsel til staten, om at fler av deres statstilsatte vurderer å streike 26. mai. YS Stat og Unio fulgte eksempelet og gjorde det samme, står det på LO Stat sine hjemmesider.

– Vi er enige om rammene for lønnstillegg, men uenige om hvordan tilleggene skal fordeles, skriver Pål N. Arnesen fra YS Stat på deres hjemmesider.

Ifølge Unio (Norges nest største hovedorganisasjon) vil en streik i første omgang kunne ramme rundt 2000 medlemmer. I LO Stat gikk de ut med at streiken kan ramme 3270 medlemmer, fordelt på 15 departementer og underliggende virksomheter samt på Statsministerens kontor.

– Dersom det ikke er kommet noen enighet innen fristen som er midnatt til torsdag 26. mai, kan store statlige grupper være i streik fra torsdag morgen, skriver forhandlingsleder fra Unio Stat Petter Aaslestad.

Innspurten i meklingen starter mandag 23. mai.

Disse kan rammes av streiken:

  • Universitets- og høgskole-sektoren
  • Politi- og lensmannsetaten
  • Nav
  • Skatteetaten
  • Prester

Det kommer fram at det først og fremst blir kunnskapsarbeidere som eventuelt går ut i streik. De som driver med forskning og utdanning i forskjellige sektorer.

Les også: Kan bli ny storstreik

Artikkeltags