Olav Thon kan bli anmeldt for graving i strandsonen i Strömstad

RISIKERER ANMELDELSE: Olav Thon kan bli anmeldt, fordi det er utført gravearbeider i strandsonen på eiendommen hans i Lervik i Strömstad.

RISIKERER ANMELDELSE: Olav Thon kan bli anmeldt, fordi det er utført gravearbeider i strandsonen på eiendommen hans i Lervik i Strömstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Strömstad kommune mener en av Norges absolutt rikeste har gjort seg skyldig i miljøkriminalitet.

DEL

En anonym kilde tipset mandag denne uka Strömstad kommune om mulig miljøkriminalitet på Olav Thons eiendom i Lervik, skriver Strömstad Tidning.

Må ha tillatelse

Kommunens folk valgte å ta en tur til eiendommen, og de mener tipset holder vann.

- Vi ble møtt av en gravemaskin som nylig hadde utført gravearbeider både i strandsonen og nede ved vannet, forteller miljø - og helsebeskyttelsesinspektør Rolf Holmgren til avisen.

Ifølge Holmgren kan ikke slike arbeider utføres uten tillatelse fra fylkesmyndighetene. Er ikke en slik tillatelse innhentet på forhånd anses det som et ulovlig inngrep i naturen.

Vil anmelde

Gravemaskinføreren oppgav at han arbeidet på oppdrag fra Olav Thon, og at arbeidene ble gjort for å fjerne en del store steiner og rydde og jevne ut strandsonen, forteller Holmgren til avisen. 

Strömstad kommune har sendt saken videre til fylkesmyndighetene. Holmgren sier til Strömstads Tidning at han håper saken ender opp i en anmeldelse.

Avisen har ikke lykkes med å få en kommentar fra Olav Thon som blant annet eier Nordby Shoppingcenter i Sverige.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags