Hele storfamilien dro på Strömstadfestivalen

STORFAMILIE: Eirik Milde(f.v.) Sturle Torgersen Milde, Jorunn Torgersen, Lena Torgersen Milde og Bjørn Torgersen, tre generasjoner som koste seg på Strømstadfestivalen lørdag

STORFAMILIE: Eirik Milde(f.v.) Sturle Torgersen Milde, Jorunn Torgersen, Lena Torgersen Milde og Bjørn Torgersen, tre generasjoner som koste seg på Strømstadfestivalen lørdag Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Strömstadfestivalen gikk av staben for første gang i helga, men har alt rukket å bli en familietradisjon

DEL

Bestemor og bestefar Jorunn og Bjørn Torgersen, mor og far Lena Torgersen Milde og høyremann og stortingsrepresentant Eirik Milde, og sønnen Sturle Torgersen Milde nyter solskinnsdagen på Strömstadfestivalen lørdag. Lena sitter i rullestol med en brukket fot ved siden av bordet der resten av slektningene sitter. Alle sammen sitter og digger Jan Eggum som synger «Heksedans» på scenen.

– Det skjer så mye i Halden

– Det er veldig hyggelig å være her nå. Jeg liker godt beliggenheten, sier Lena fornøyd mens hun lytter til Eggum.

Lena og Eirik forteller at de er i Strömstad noen ganger i md. vanligvis, men at de sjeldent er i Strömstad by.

– Det er så koselig her, ren idyll. Handikapvennlig er det også her. Og så er det så herlig å få havet rett inn her sånn, jeg er så glad i sjøen, sier Lena og smiler.

Familien mener det er verdt å dra fra Halden en lørdag for å nyte festivallivet på andre siden av grensen.

– Det skjer så mye i Halden at nå var det egentlig greit å dra ut av Halden. Det sto imellom dette og Fest under Eika i dag, sier Eirik.

– Neste år vil jeg være frivillig

Etter at Jan Eggum synger et par av sine sanger blir stemningen bare bedre og bedre inne i festivalområdet. Rundt omkring stikkes hender i været, og jubling og plystring kommer etter hver sang.

– Lene er ekspert på den plystringen der, sier mora Jorunn og ler.

– Ja, den er god både på hunder og på konsert den. De må jo få noe tilbake de på scenen, svarer Lene blidt.

Familien synes festivalen har en haug gode artister å by på. Deres kollektive favoritter er Jo Nesbø, Jan Eggum, Ole Paus, og kanskje DDE.

– Dette tror jeg at de vil fortsette med. Jeg har tenkt at jeg mer enn gjerne jobber som frivillig med dette neste år. Jeg liker godt å «shaue» litt, sier Lene.

Blir mer festival

En av de to festivalsjefene, Lars Joachim Hagen, vandrer rundt og følger med på festivalområdet lørdag formiddag.

– Det vi var mest spent på var oppmøte og været, og det er de tingene som er mest ukontrollerbare også, men jeg er super fornøyd, sier Hagen glad.

Hagen var aldri i tvil om at festivalen skulle bli en suksess.

– Strömstad er en vakker by, og dette tilbudet var ikke her fra før. Det er mange beboere og mange tilreisende. Det blir festival her i minst ti år framover, legger han til.

Det var viktig for arrangørene å vise Strömstad fra sin beste side, med denne festivalen.

– Plassen festivalen er på er meget velegnet. Det er ikke mange som kan tilby noe slikt på en festival, sier Hagen.

Ydmyk og takknemlig

Hagen forteller at han både er ydmyk og takknemlig over all hjelp de har fått av frivillige i forkant av festivalen.

– Vi hadde aldri klart dette uten all den hjelpen vi har fått. Frivillige fra Halden, Sarpsborg, Strömstad, Fredrikstad og mange andre byer har kommet hit og gjort en masse, sier han.

Ideen om Strömstadfestivalen kom fra en av de grunnleggende ansvarlige for festivalen, som har hytte i Strömstad.

– Han gikk til kommunen her, og de var veldig positive. Faktisk har vi aldri opplevd en kommune som har spilt så mye på lag med et folkelig arrangement som Strömstad kommune har gjort, sier Hagen.

Timbuktu og fyrverkeri

Et av festivalens siste band ut er Timbuktu, som etterfølges av «Åges». Imellom disse artistene skytes det i gang et seks minutters langt fyrverkeri fra en flåte ute i vannet.

– Vi har først og fremst ønsket å finne artister som skaper best stemning. Det skulle være sanger som publikum kan kjenne igjen, og var det en «up-and-coming» artist så var det bare en bonus. Etter konsertene er ferdige her blir det «efterfest» på Laholmen hotell rett bak her. Vi er så takknemlig for alt samarbeid med dem, og kommunen, avslutter Hagen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags