Vil ha et sted for nakenbading i Strömstad

NAKENBADING: På Kattholmen sør for Tjärno er det i dag mulighet for naturister å kose seg, men stedet er så lite tilgjengelig at man må vade ut dit.

NAKENBADING: På Kattholmen sør for Tjärno er det i dag mulighet for naturister å kose seg, men stedet er så lite tilgjengelig at man må vade ut dit. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Strömstad kommune har ikke noe offisielt badested for naturister. Nå har kommunen blitt bedt om å se på saken.

DEL

«Et besøk i Strömstad i slutten av juli trodde jeg skulle by på gode bademuligheter. Men skuffelsen var stor da kommunen ikke kunne tilby et offisielt badested for naturister» skriver en privatperson i et brev til Strömstads politikere.

Mener Kattholmen er for lite tilgjengelig

I dag finnes et uoffisielt sted for nakenbading på Kattholmen på Saltö.

Ordet «nakenbad» er malt på holmen, som man må vade ut til.

«Kommunestyret burde ta en utflukt til Kattholmen og se hvordan man tar seg opp på holmen. Hvis man er litt fysisk redusert, er det umulig.» skriver privatpersonen.

Kommunen vil ikke prioritere nakenbading

Helene Evensen i kommuneadministrasjonen i Strömstad har svart mannen at de ikke har mulighet til å gjøre utbedringer ved Kattholmen siden den ligger i et naturreservat.

Ordfører Peter Dafteryd i Strömstad tror heller ikke at behovet for en offisiell naturiststrand i den svenske grensebyen er skrikende.

– Et offisielt naturistbadested er ikke viktig for turistnæringen. Dersom det hadde vært det, hadde vi sett på det tidligere, sier Dafteryd til Strömstads Tidning.

I Halden er det ett offisielt naturistbadested. Det heter Skovly naturistsenter og ligger ved Femsjøens bredder.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.