Vil være en døråpner

Blide gutter: Eirik Milde (til venstre) og Roy Moberg var begge fornøyd etter gårsdagens besøk og omvisning på Teknotherm.

Blide gutter: Eirik Milde (til venstre) og Roy Moberg var begge fornøyd etter gårsdagens besøk og omvisning på Teknotherm. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Både konsernsjef Roy Moberg ved Teknotherm og stortingsrepresentant Eirik Milde var fornøyde med mandagens besøk.

DEL

Mildes forgjenger fra Halden på Stortinget, Wenche Olsen, måtte tåle kritikk for at hun var usynlig på tinget. Eirik Milde har heller ikke vært veldig synlig. Men det ønsker han å gjøre noe med. Milde ønsker å fronte Halden og Østfold.

– Jeg ønsker å bidra med det jeg kan. Bruke de kontaktene jeg har og være en døråpner for det lokale næringslivet, sier haldenseren i energikomiteen.

Han forteller at bedrifter fra andre deler av landet oftere kommer til Stortinget enn bedrifter fra Østfold og Halden.

– Vi fra Østfold er nok ikke like flinke til det. Jeg vet ikke hvorfor, smiler Milde og legger til at han blant annet har hatt besøk av eSmart Systems fra Halden på Stortinget.

Tok utfordringen

På et møte før jul utfordret Milde næringslivet i Halden til å bruke de lokale politikerne og ta oftere kontakt.

Denne utfordringen tok Roy Moberg på alvor, og i går kom Milde på besøk sammen med kommunens politiske og administrative ledelse.

– Jeg har hatt en generell bedriftspresentasjon, og så har jeg snakket litt om vår FOU-prosess, sier Moberg, som gir uttrykk for at han var fornøyd med besøket.

FOU står for forskning og utvikling og er en del av det Eirik Milde omtaler som det «grønne skiftet» i norsk industri.

– Det er gledelig å se at Teknotherm allerede har tenkt på og er i gang med dette, sier han.

Tenker nytt

– Vi flyttet 60 prosent av vår produksjon til Kina i 2013. Da måtte vi ta noen strategiske beslutninger på hva vi skulle fylle lokalene med, om vi skulle legge ned eller utvikle nye konsepter, forteller Moberg.

Svaret ble opprettelsen av Teknotherm Engineering som jobber med forskning og utvikling.

– Det skjer mye spennende om dagen. Vi har ansatt medarbeidere som utelukkende jobber med å utvikle nye produkter, fortrinnsvis rettet mot offshore og shipping, som er det markedet vi kjenner best. Vi er allerede i ferd med å kommersialisere to-tre nye produkter og har god tro på at det skal gi vekst og utvikling, samt bidra til å skape arbeidsplasser, sier Moberg.

Nå håper han på videre samarbeid med Milde og kommunen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags