Gå til sidens hovedinnhold

Stenger BRA-veien i tre uker

Artikkelen er over 2 år gammel

På grunn av gravearbeid stenges BRA-veien ved Hjortsberg skole fra 7. januar. Skal du kjøre barn til skolen blir skoleveien lenger enn vanlig.

Halden kommune holder på å oppgradere vann- og avløpsnettet rundt Alfheim og Dyrendal. Nå har de kommet så langt at det skal legges nye rør i bakken under BRA-veien.

Dette skal skje i området ved trafoen ved Hjortsberg skole.

For å få til dette må BRA-veien stenges for trafikk mellom rundkjøringen på Brødløs og Hjortefaret rett ved Hjortsberg skole. Veien er planlagt stengt i perioden 7. januar til 25. januar. Selv om kjørende ikke vil komme forbi, vil skoleelever og andre gående kunne gå forbi anleggsområdet.

Omkjøring over Stenrød

Halden kommune skriver på sine nettsider at det vil bli skiltet omkjøring over Stenliveien og Stenrødveien. En slik omkjøring vil gi økt trafikk i boligområdene på Stenrød. Halden kommune oppfordrer til å kjøre særlig hensynsfullt i denne perioden for at ikke belastningen skal bli større enn nødvendig. Gående og syklende oppfordres også til å være særlig oppmerksomme.

Lang skolevei

Foreldres om har behov for å kjøre barn til Hjortsberg skole kan fortsatt gjøre det, men mange vil oppleve at veien er lenger enn vanlig.

– Hente. og leveringssonen mot BRA-veien bør brukes, men man må da kjøre inn dit fra Gimle-siden via Stenrødveien, skriver Halden kommune på sine nettsider.

Man må da kjøre samme veien tilbake i retning Gimle og over Stenrød eller videre mot Gimlekrysset.

Halden kommune skriver også at de fraråder å kjøre inn til Hjortsberg skole fra Stenliveien i anleggsperioden, fordi omkjøringen vil gi økt trafikk i Stenliveien og det vil dermed bli vanskelig å komme seg ut igjen fra Hjortsberg til Stenliveien.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.