Gå til sidens hovedinnhold

Nytt vinteralbum fra Omar

Artikkelen er over 5 år gammel

I dag slipper Omar Østli sitt tredje album, "Hvite netter".

Albumet er tilgjengelig både på CD og digitalt.

I videovinduet lenger ned i denne saken kan du også høre og se musikkvideon til "Hvite netter"

Omar, eller Steinar Omar Østli, som han egentlig heter beskriver det som et typisk vinteralbum, både når det gjelder tekster og lydbilde.

Passer rundt bålet

- Sangene er vinterlige. Det er litt sånn rundt bålet følelse, beskriver han.

Det samme gjelder lyden.

- Det er et tørt lydbilde med lite klang. Det kan høres ut som man tråkker på skare, forklarer han.

Skrevet på trappa til Hamiltongården

Tittelsporet "Hvite netter" kom også til en vinterdag i Halden.

- Jeg var ute og gikk tur. Det var helt stille i byen og det snødde. Jeg hadde gått en times tid og tok en pause på trappa på Hamilton-gården ved Torvet. Sporene forsvant i snøen og der og da ble den sangen til, røper Omar.

Albumet inneholder 10 vinterlige spor.

Egne favoritter

- Har du noen personlige favoritter?

- Ja, jeg har det. Jeg er veldig glad i "Bli hos meg", som er en duett med Hege Brynildsen (Omars samboer). Og så er det en litt tyngre sang som heter "Hvis dette er alt". Der synes jeg blant annet Magne Skaug spiller fantastisk på trekkspill, så jeg kan nok si at det er favoritten min.

Som de fleste haldensere kjenner til er Omar en del av det lokale bandet Onkel Tuka og har også vært musiker på utgivelser av Henning Kvitnes, Luke Elliot og Hege Brynildsen, for å nevne noe.

Han har tidligere gitt ut to soloalbum, Ingens mann 2007 og 1750 Halden i 2011.

Gikk digitalt

Etter det har han egentlig ligget litt lavt i forhold til å gjøre egne ting. Noe som delvis har sammenheng med digitaliseringen av musikkbransjen.

- Platemarkedet forsvant og jeg var egentlig litt usikker på hva jeg skulle gjøre. Men jeg har hele tiden fortsatt å skrive sanger og spille inn musikk. Nå er jeg på Apple Music og det nye albumet finnes tilgjengelig digitalt, men jeg har også cd-er. I løpet av vinteren er planen at plata også skal komme ut på vinyl, forteller han.

Halden-artisten kan glede oss med at det er mer i vente.

Her kan du høre tittelsporet fra plata: .

Ett år-tre album

- Jeg har planer om å gi ut tre plater i løpet a cirka ett år. Dette er den første, og så blir det en utgivelse i løpet av våren sommeren og en neste vinter igjen, røper han.

Han har mange låter på lager som han ønsker å gi ut.

- Jeg ønsker å ha en katalog på over 50 sanger som er i distribusjon. Det er målet mitt, sier han.

Noe mål om å selge mest mulig plater har han ikke satt seg.

- Jeg vil bare skrive og gi ut musikk, og så synes jeg selvsagt det er hyggelig om noen vil høre på og liker det de hører, smiler han.

Omar understreker at det er tre separate album det er snakk om og ingen trilogi.

Det å skrive musikk gir han mye og er noe han har drevet med siden han var tenåring.

- Jeg mista faren min tidlig og begynte å lage musikk en tid etterpå. Jeg tror jeg trengte noe annet å tenke på og da ble det musikk. Jeg tror dette har en sammenheng, men jeg forsto ikke det den gangen, sier han.

Lokalt album

Albumet er spilt inn hos Kai Andersen i Athletic Sound. Coverbildet er tatt av Tom R. Andressen og hele albumet er således et helstøpt Halden-produkt.

Han har også med seg en rekke musikere. De fleste lokale:

Tor Hauge, (trommer), Åsmund Solli (trommer), Lars Ivar Borg (bass), Steinar Nilsen (bass), Eivind Stensrud (fiolin), Magne Skaug (trekkspill), Gøran Grini (orgel og piano), Geir Sundstøl (Steel gitar), Hege Brynildsen (vokal og kor) og Omar Østli (gitarer, munnspill og vokal).

Kommentarer til denne saken