Nå stiller han ut i Oslo

Kunstner: Stein Andersen har separatutstilling i Oslo fra lørdag. Her i galleriet hjemme. Foto: Privat

Kunstner: Stein Andersen har separatutstilling i Oslo fra lørdag. Her i galleriet hjemme. Foto: Privat

Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag åpner Halden-kunstneren Stein Andersen sin første separatutstilling i Oslo på mange år. Galleri S9 har falt for landskapsbildene hans.

DEL

Stein Andersen åpner akvarellutstilling i galleri S9. Han viser et sted mellom 25 og 30 akvareller med kyst- og landskapsmotiver fra Norge.
 

Ville stille ut

Halden-kunstneren Stein Andersen forteller at han fikk lyst til å prøve seg med bildene sine i Oslo.

– Jeg har lagt merke til galleri S9 – galleriet har navnet sitt fordi det ligger i Sverdrups gate 9 i nærheten av Tøyen – en god stund. Galleriet er aktivt, har utstillinger hele året og annonserer kunstsidene i Dagbladet på fredager. Derfor tok jeg kontakt hun som driver galleriet, og viste henne noen av bildene mine. Hun ble veldig begeistret, forteller Stein Andersen som har arbeidet mye med bildene sine siden utstillingen ble avtale for over et år siden.

– Det passet for både galleriet og meg at utstillingen åpner nå lørdag 28. februar og varer i 14 dager, sier Stein Andersen.
 

Landskapsmotiver

De siste 10 årene har kunstneren, som har et eget galleri og verksted i forbindelse med hjemmet ved Strupe, kun malt akvareller. Og han bruker mye tid i verkstedet.

– Ikke minst i forbindelse med en utstilling som dette. Men nå har jeg et knippe bilder klare. Vi skal inn med dem på torsdag. Grunnen til at jeg ikke vet om det blir 25 eller 30 bilder, er på grunn av bildenes er i forskjellig størrelse og fordi galleriet selv ønsker å henge dem opp, forteller Andersen som har hatt flere utstillinger i Halden tidligere. I tillegg til utstillinger i Vestfold, på Lillehammer og i Oslo.

Spent

– Er du spent?

– Ja, det er klart jeg er det. Jeg er spent foran hver utstilling, og spenningen blir ikke mindre nå som jeg skal stille ut i Oslo, smiler Stein Andersen.

Kunstneren forteller at landskapsmaleriene hans er mye fra Vestlandet og Nordlandskysten. Han er kjent for å ha mange nyanser av blått i bildene sine.
 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags